Volledig digitaal afhangen en bevestigen ingevoerd

02 februari 2024


In de afgelopen jaren hebben we verschillende manieren gehad om banen te kunnen afhangen. Van volledig fysiek op de club afhangen tot volledig digitaal via de ClubApp afhangen ten tijde van Corona. Het afgelopen jaar hebben we een combinatie van beide systemen uitgetest. Kort geleden zijn we overgegaan op volledig digitaal afhangen, met bevestigen per QR-code.

Het bestuur was niet tevreden over het gebruik van de banen. Er vielen bij voorbeeld geregeld gaten in de baanbezetting, doordat er per vijf minuten aanvangstijd gekozen kon worden.
Daarnaast waren er geregeld storingen in de communicatie tussen het afhangbord en de ClubApp, waardoor de reserveringen die aan het afhangbord zijn gedaan niet weergegeven worden in de ClubApp. Daardoor is het niet altijd mogelijk om vanuit thuis te kijken of er nog banen af te hangen zijn op de club.
 
Het bestuur is daarom van mening dat één systeem beter werkt dan een combinatie en ook dat we niet meer terug moeten naar volledig fysiek afhangen. Daarom zijn we met ingang van 1 januari 2024 (weer) volledig overgaan naar digitaal afhangen via de ClubApp.
 
De volgende voorwaarden zijn van kracht bij het reserveren van een baan:
•    De banen kunnen maximaal 48 uur van tevoren gereserveerd worden;
•    Reserveringen zijn altijd voor 60 minuten, te starten op de hele uren;
•    Uiterlijk tien minuten vóór aanvang dient een gereserveerde baan bevestigd te worden bij het afhangbord in het clubhuis;
•    Bevestigen hoeft maar door één speler gedaan te worden;
•    Bevestigen gebeurt met de QR-code die op het scherm in de hal zichtbaar is (*);
•    Indien je training hebt op een avond tussen 18:00 en 22:00 uur, mag je niet afhangen om te spelen tijdens de piekuren (19:00 tot 22:00 uur) op dezelfde avond;
•    Jeugdleden mogen niet afhangen na 19:00 uur 's avonds.

We hopen hiermee een toekomstgerichte en efficiënte oplossing voor het afhangen gevonden te hebben.
 
Met vriendelijke groet,
 
Bestuur LLTV.
 
(*) De KNLTB is gestopt met het uitreiken van fysieke passen. Daarom is ook bevestigen per QR-code mogelijk gemaakt. 
Klik hier voor een filmpje over hoe een baanreservering te bevestigen. Ook hangen in het clubhuis posters, voorzien van QR-code's, die leiden naar dit filmpje.

Nieuwscategorieën