Competities

Woensdagmiddagcompetitie jeugd

De Woensdagmiddagcompetitie is bedoeld voor LLTV-jeugdleden van 8 tot 12 jaar die het leuk vinden om in het voorjaar zes keer tegen kinderen van andere clubs te tennissen. De competitie is verplicht voor alle jeugdleden die deelnemen aan de selectietraining. Jeugdleden kunnen in een jongens-, meisjes- of gemengd team ingedeeld worden. Zo’n team bestaat uit 5 jeugdleden. Er worden zowel enkels als dubbels gespeeld, uiteraard op de woensdagmiddag. De indeling wordt gemaakt door de Jeugdcommissie, die zich laat adviseren door de trainers.

Zaterdag en zondagcompetitie jeugd

De zaterdag en zondag jeugdcompetitie is bedoeld voor LLTV-jeugdleden van 12 tot 17 jaar die het leuk vinden om in het voorjaar zeven keer tegen jeugdleden van andere clubs te tennissen. De competitie is verplicht voor alle jeugdleden die deelnemen aan de selectietraining. Jeugdleden kunnen in een jongens-, meisjes- of gemengd team ingedeeld worden. Zo’n team bestaat uit 5 jeugdleden. Er worden zowel enkels als dubbels gespeeld, op zaterdag of zondag. De indeling wordt gemaakt door de Jeugdcommissie, die zich laat adviseren door de trainers.

Najaarscompetitie senioren

Deze competitie is voor spelers van 50 plus en wordt overdag gespeeld vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur op de maandagochtend. De competitie is voor iedereen toegankelijk. Er worden 6 maandagen gespeeld, 3 thuis en 3 uit. De telling gaat over 2 sets met een tiebreak bij de stand 6-6. Er doet een team van de LLTV aan mee.

Woensdagavondcompetitie senioren

De woensdagavondcompetitie senioren is een recreatieve gezelligheidscompetitie, waarin iedereen natuurlijk wel wil winnen, maar waarop geen promotie of degradatie van toepassing is. De competitie begint ‘s avonds om 19.00 uur en duurt tot circa 23.30 uur. Er worden 4 dubbels gespeeld en de telling gaat over 2 sets met een tiebreak bij de stand 6-6. Een team speelt meestal tweemaal tegen dezelfde tegenstander. Er doen 7 heren- en 6 mixteams mee. Op deze 6 competitieavonden zullen er ook maar een zeer gering aantal recreantenbanen beschikbaar zijn.

Donderdagcompetitie dames senioren

De damescompetitie senioren begint om 10.00 en duurt tot circa 14.00 uur en bestaat uit 4 damesdubbels. Promoveren en degraderen kan bij deze competitie wel.

Zaterdagcompetitie senioren

De zaterdagcompetitie senioren duurt zeven speeldagen en begint om 13.00 uur. De herenteams kunnen ook verplicht worden om op 11.00 uur te beginnen. Er wordt gespeeld door heren- en mixteams. De herenteams spelen 4 enkels, 2 dubbels en de mixteams spelen 1 dames- en 1 herenenkel, 1 dames- en 1 herendubbel en 1 mixpartij. Er zijn 9 mix- en 6 herenteams, waarvan de helft uit of thuis speelt. Men kan kampioen worden en promoveert dan naar een hogere klasse. Ook kan men degraderen, waarna men het volgende jaar in een lagere klasse uitkomt. Tijdens deze competitie (7 speeldagen) zijn er geen recreantenbanen beschikbaar van 13.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen kan thuis onder www.afhangbord.nl zelf zien of er banen vrij zijn.

Zondagcompetitie senioren

De zondagcompetitie senioren wordt gespeeld van 10.00 uur ’s morgens tot circa 17.00 uur. Hier wordt gespeeld door 4 heren-, 2 dames- en 1 jeugdteam. Promotie en degradatie zijn hier mogelijk. Ook op de 7 zondagcompetitiedagen is er een geringer aantal banen beschikbaar voor de recreanten.

Winterteamcompetitie senioren

De winterteamcompetitie senioren is een competitie die in de wintermaanden wordt gehouden, van november tot in maart. Op woensdag- en donderdagavond wordt er gespeeld door heren-, dames- en mixteams. De wedstrijden duren 50 minuten. Er worden geen sets gespeeld, alle games worden doorgeteld. Tijdens de speelavonden is er slechts een beperkt aantal banen beschikbaar voor recreatief tennis.

Clubkampioenschappen senioren en junioren

In het seizoen 2010 zal de nieuwe opzet van de clubkampioenschappen van 2009 worden voortgezet. De clubkampioenschappen worden gespeeld in de maanden juni (dubbel), september (gemengd dubbel) en oktober (enkel). Ieder clubkampioenschap duurt 10 dagen (van vrijdagavond tot en met de zondag in de week erna). Er zijn ook minder verhinderingen mogelijk; maximaal 3 dagdelen/avonden per koppel!! Er vinden geen ruilavonden plaats.
Eerst wordt in poules gespeeld en daarna gaan de winnaars naar het vervolgschema. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij een 6-6 stand wordt er een tiebreak gespeeld met een verschil van twee punten.
Op de laatste speeldag worden alleen maar finales gespeeld. In dit finale weekeinde mag men geen verhinderingen hebben.