Competities

Woensdagmiddagcompetitie jeugd

De Woensdagmiddagcompetitie is bedoeld voor LLTV-jeugdleden van 8 tot 12 jaar die het leuk vinden om in het voorjaar zes keer tegen kinderen van andere clubs te tennissen. De competitie is verplicht voor alle jeugdleden die deelnemen aan de selectietraining. Jeugdleden kunnen in een jongens-, meisjes- of gemengd team ingedeeld worden. Zo’n team bestaat uit 5 jeugdleden. Er worden zowel enkels als dubbels gespeeld, uiteraard op de woensdagmiddag. De indeling wordt gemaakt door de Jeugdcommissie, die zich laat adviseren door de trainers.

Zaterdag en zondagcompetitie jeugd

De zaterdag en zondag jeugdcompetitie is bedoeld voor LLTV-jeugdleden van 12 tot 17 jaar die het leuk vinden om in het voorjaar zeven keer tegen jeugdleden van andere clubs te tennissen. De competitie is verplicht voor alle jeugdleden die deelnemen aan de selectietraining. Jeugdleden kunnen in een jongens-, meisjes- of gemengd team ingedeeld worden. Zo’n team bestaat uit 5 jeugdleden. Er worden zowel enkels als dubbels gespeeld, op zaterdag of zondag. De indeling wordt gemaakt door de Jeugdcommissie, die zich laat adviseren door de trainers.

Woensdagavondcompetitie

De woensdagavondcompetitie is een recreatieve gezelligheidscompetitie, waarin iedereen natuurlijk wel wil winnen, maar waarop geen promotie of degradatie van toepassing is. Deze competitie start in mei en eindigt in juni. Een speeldag begint ‘s avonds om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 23.30 uur. Je speelt in deze competitie met je team 4 dubbels. Op deze 6 competitieavonden is er ook maar een beperkt aantal recreantenbanen beschikbaar.

Voor- en najaarscompetitie senioren

De voorjaarscompetitie senioren bestaat uit zeven speeldagen, de najaarscompetitie heeft 5 speeldagen. Je kunt competitie spelen op donderdagochtend (alleen dames dubbel), vrijdagavond, zaterdag en zondag. De competitie start op zaterdag in de ochtend of in de middag. Je kunt je inschrijven met een mixteam, damesteam of herenteam. In het voorjaar speel je, behalve op vrijdag, in deze competitie op promotie of degradatie. Word je kampioen? Dan promoveer je naar een hogere klasse. Eindig je onderaan in de poule? Dan degradeer je naar een lagere klasse. In het najaar speel je op alle dagen niet om promotie/degradatie. Tijdens deze competities zijn er op zaterdag geen recreantenbanen beschikbaar van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Meer informatie over de competities vind je hier.

Wintercompetitie senioren

De winterteamcompetitie senioren is een competitie die in de wintermaanden wordt gehouden, van november tot in maart. Op woensdag- en donderdagavond wordt er gespeeld door heren-, dames- en mixteams. De wedstrijden duren 50 minuten. Er worden geen sets gespeeld, alle games worden doorgeteld. Tijdens de speelavonden is er slechts een beperkt aantal banen beschikbaar voor recreatief tennis.