Harrrie  Kuenen (13 jaar) Taekwondo als basis voor heel veel tennispassie

07 juni 2024


Hoe lang tennis je?

Ik schat zo in dat ik nu 3,5 jaar tennis.  

Hoe kwam het zo dat je lid bent geworden van de LLTV?

Dat kwam door mijn neefje Cees.  Die was al lid van LLTV en die haalde mij over om ook lid te worden van de LLTV.  Ik was toen net gestopt met taekwondo en stond helemaal open om een nieuwe sport te gaan doen. Dat werd dus tennis.   

Wie was je  eerste trainer?

Ik zat toen in Groen en kreeg Erwin (redactie: Erwin Holstein) als trainer.  Ik vond hem best wel streng als trainer. Hij werd voor mijn gevoel ook iets te snel boos over kleine dingen maar voor de rest vond ik hem wel een fijne trainer. 

Wie zijn jouw tennismaatjes?

Ik tennis bijna elke dag met Pim Zelfvoort. Soms ook met Fedde Veldhuizen, die is 15 jaar.  Ik speel bijna dagelijks en soms train ik 2-4 uur per dag.  Hier tel ik ook het fietsen naar school, wielrennen en conditie training bij. Ik moet overigens wel toegeven dat dit de laatste tijd een beetje ten koste van mijn rapportcijfers gaat… 

Wat zijn jouw sterke punten?

Mijn service gaat nog wisselend, maar soms ineens heel erg goed. Mijn forehand gaat vaker heel erg goed.  En als 3e punt mijn kracht ; ik sla best wel hard en sommige tegenstanders hebben daar moeite mee.  Ik denk dat taekwondo me heeft geholpen om meer kracht te krijgen. En het heeft me discipline bijgebracht. Het was eigenlijk de basis voor het tennis.

Welke andere sporten doe je?

Ik doe ook aan wielrennen. Dat doe ik ook vaak samen met Pim  Ik fiets ook elke dag zo hard mogelijk de Waalbrug op,  op weg naar mijn school het Karel de Grote college. Daarnaast voetbal ik bij DVOL, in de  Jongens onder 13-3.

Speel je ook tennis wedstrijden?

We spelen mix-competitie in de  1e klasse. Ik speel in Geel met Siem Okkers, Jasper Saras, Noor , Eva. Het is dus een gemengde competitie, maar meestal spelen we toch tegen jongens.  Toernooien speel ik ook. Ik zou deze week in Rheden mee doen aan een toernooi in de categorie  13-17 jaar. Dat is mijn eerste toernooi in die leeftijdscategorie. Het leek mij een leuke ervaring /uitdaging om eens tegen wat oudere jongens te tennissen.    

Wie is jouw favoriete speler bij de profs?

Alcaraz heeft een heel mooie stijl. Ik vind hem heel sterk en heel flexibel. Alexander Zverev  heeft een  goede techniek en is een echte doorzetter. Die is voor mijn gevoel erg sterk teruggekomen na zijn blessure op Roland Garros. 

Wie gaat dit jaar Roland Garros winnen?

Ik denk dat Zverev of Alcaraz Roland Garros wint. Djokovic wint Wimbledon. Dat is mijn favoriete grandslam. Is het enige Grand Slam op gras. Australian Open en US open was ook ooit op gras. Ik zou wel een keer op Wimbledon willen trainen, dat is een van mijn tennisdromen.  

Wat is je ambitie?

Ik wil graag proftennisser worden. En als het niet lukt, dan is plan B na de middelbare school een tussenjaar nemen met heel veel tennissen. En dan word ik tennistrainer. 

Wie is de beste Nederlandser tennisser?

Van de Zandschulp niet. Griekspoor vind ik beter. Hij heeft het tegen Zverev  heel goed gedaan.  Tim van Rijthoven is ook heel goed.  Hij had zelfs een keer gewonnen van Felix Auger- Aliassime. Hij is vaak de underdog en dat je dan goed presteert is heel erg knap.

Tennis je links of rechts?

Ik ben linkshandig en ik denk dat het een voordeel is met wedstrijden.    

Wil je nog iets kwijt aan de LLTV leden tot slot?

O ja, uhh, ik bespan zelf rackets. Dat doe ik ook voor andere mensen. Ik heb dat geleerd via YouTube. Ik bespan de rackets ook samen met Pim. Dat vinden we allebei leuk.  Dus breng gerust jullie racket naar ons om te bespannen.

Nieuwscategorieën