Digitale toegang tot park en clubhuis ingevoerd

20 februari 2024


Vanaf 20 februari is een systeem van digitale toegang tot park en clubhuis actief. Om hiervan gebruik te kunnen maken is nodig dat je de clubapp van de KNLTB hebt geïnstalleerd op je telefoon. Het systeem is gekoppeld aan het alarm en het vervangt bijna alle sleutels die in omloop zijn.

De afgelopen maanden zijn alle leden al geïnformeerd over de komende veranderingen op het gebied van toegang tot park en clubhuis en is iedereen verzocht de clubapp te installeren op zijn of haar telefoon. Nu is het moment aangebroken dat alle leden in de mogelijkheid zijn om met behulp van hun smartphone de poort tot het park en de voordeur naar het halletje te openen. In het menu home van de clubapp staat vanaf nu namelijk een zescijferige code. Deze kun je invoeren op het toetsenpaneel links van de poort en links van de deur, waarna de poort of deur opent.

De poort zal meestal na korte tijd weer dicht gaan, om de veiligheid op het park te vergroten. Ook de voordeur gaat vanzelf dicht. Zeker na 21:00 uur zal de poort doorgaans gesloten zijn. Voor de leden zijn ze dan weer (met code) te openen.

Ouders van kinderen die nog geen eigen smartphone hebben, kunnen de app op hun eigen telefoon installeren en de code meegeven aan hun kind. Denk er wel aan dat de code wekelijks ververst wordt én dat deze niet in verkeerde handen moet komen.

De bevoegdheid om het park via de code te betreden geldt in principe voor de uren tussen 08:00 tot 24:00 uur.

Naast de algemene bevoegdheid van de leden om poort en voordeur te openen, bestaan er ook verdergaande bevoegdheden. Er zijn leden met een andere ‘rol’, zoals de barhoofden, trainers en bestuursleden, die zo’n uitgebreidere bevoegdheid hebben en met hun code ook andere deuren kunnen openen. Deze leden met een bijzondere rol hebben een extra stukje uitleg gekregen over het gebruik van hun bevoegdheden.

Vrijwel alle sleutels die in omloop zijn, zullen ingenomen worden. Ze zijn niet meer nodig en bovendien wordt bij toegang met een sleutel het alarm niet automatisch uitgeschakeld, hetgeen bij gebruik van de pincode wel het geval is.

Door invoering van het plan worden alle sleutels die 'rondzwerven' onbruikbaar, maken we een einde aan vals alarm, dat nu met grote frequentie optreedt en verbeteren we de veiligheid van en op het park.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen