Beleid inzake roken en fietsen op het park

08 juni 2023


We weten allemaal dat roken (altijd) ongezond is en dat fietsen (doorgaans) gezond is. Roken mag daarom niet op ons tennispark en met de fiets komen mag wel, en wordt juist gewaardeerd. Wat niet mag is het parkeren van de fiets op het park, buiten de daarvoor bestemde fietsrekken. Het meenemen van de fiets voorbij de stallingen is een tijd gedoogd maar is vanaf 1 september niet meer toegestaan.

We hebben al meerdere keren aandacht besteed aan het feit dat we een rookvrij park zijn. Zo houden we de lucht voor iedereen fris en geven we niet het verkeerde voorbeeld aan anderen, kinderen bij voorbeeld. Verreweg de meeste leden houden zich aan het rookverbod, maar nog niet iedereen. Omdat we het roken op het park zeer ongewenst vinden, zal er vanaf 1 juli strikt gehandhaafd worden en zullen er sancties gelden voor overtreders, in de vorm van onvoorwaardelijke schorsingen. Dus: wees sociaal, stop met roken op het park en breng bestuursleden en andere vrijwilligers niet in een ongemakkelijke positie.  
  
Enkele rokers houden zich formeel aan de regels maar gaan wel net buiten de poort roken. Ofschoon we daar als club weinig invloed op hebben, vragen we dat niet te doen. Andere leden moeten zo nog steeds door de rook en deze drijft bij ongunstige wind ook gewoon de baan op. Bovendien leveren weggegooide peuken milieuvervuiling op. Dus: als je rookt, rook dan thuis!  
  
En dan de stalling van fietsen op het park. In het verleden is dit om onduidelijke redenen gedoogd, met name in rustige tijden. Het bestuur is echter van mening dat fietsen niet op het park thuis horen en in de weg staan en/of gevaarlijke situaties opleveren, buiten de fietsklemmen bij de ingang. Er is ook geen enkele noodzaak voor. We hebben goede fietsklemmen, er wordt niet of nauwelijks gestolen en wie verstandig is, die verzekert een waardevolle fiets. Om de leden, die gewoon zijn hun fiets mee te nemen naar de (nabijheid van de) baan, te laten wennen, zal het stallingsverbod ingaan per 1 september. Het rijden met de fiets op het park is per direct niet meer toegestaan. 

Nieuwscategorieën