Wijzigingen aan de bar en in de keuken

22 maart 2017

Beste LLTV’er,

 

In de Algemene Ledenvergadering is er gesproken over zowel de (inkoop)kosten als de opbrengsten van de bar en keuken. Hier zijn een aantal acties uit voortgekomen en de conclusies willen we graag met jullie delen. 

 

Prijsbeleid

Uit een onderzoek van de barcommissie naar de prijsontwikkeling van het dranken-assortiment blijkt dat de inkoopkosten alsmede de accijnzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Het resultaat is dat de huidige verkoopprijzen (bepaald in 2012) niet meer in lijn zijn met de actuele inkoopprijzen. De barcommissie is in onderhandeling gegaan met de leveranciers en dat heeft in betere inkoopvoorwaarden geresulteerd. Deze nieuwe voorwaarden hebben er voor gezorgd dat we een noodzakelijke prijswijziging zo beperkt mogelijk hebben kunnen houden. De barcommissie heeft een advies gegeven over de nieuwe prijzen van het dranken-assortiment en het bestuur gaat hiermee akkoord. Dat betekent dat vanaf zondag 26 maart 2017 nieuwe prijzen gelden voor het dranken-assortiment.

 

Professionalisering  van de keuken

Het advies van de ledenvergadering om de keuken van de LLTV tijdens toernooien, competities en andere evenementen, professioneler te maken is opgepakt door de barcommissie en zij zijn op zoek gegaan naar iemand die de verantwoordelijkheid over de keukenactiviteiten wilt nemen. We starten in het eerste jaar met een pilot en Loukie Alards – van den Akker gaat deze uitdaging aan. Na het eerste jaar vindt er een evaluatie plaats met Loukie, barcommissie en bestuur en gaan we de pilot hopelijk omzetten naar een structurele samenwerking. Loukie heeft als opdracht meegekregen om een verantwoord en gevarieerd aanbod uit te keuken aan te bieden. Tevens gaat Loukie naast het huidige assortiment (snacks, broodjes, tosti’s, daghappen etc..) ook zorgen voor borrelhapjes die teams kunnen bestellen na de (competitie) wedstrijden. Dit gaat starten bij het begin van de voorjaarscompetitie 2017. Het is dan ook niet meer de bedoeling om zelf hapjes mee te nemen.

Deze ‘ontzorging’ gaan we ook doorvoeren richting de verschillende commissies die nu gebruik maken van de keuken. Loukie gaat jullie helpen en ervoor zorgen dat alles dat een commissie per evenement van de keuken nodig heeft aanwezig is.

De captains en de commissies krijgen op korte termijn nog een bericht over de mogelijkheden en hoe dit te bestellen bij Loukie.

We denken dat we met bovenstaande noodzakelijke acties een goede stap zetten om de professionalisering daadwerkelijk in te zetten en continuïteit te realiseren waar alle leden van de LLTV profijt van hebben.

 

Met sportieve groet,

Bestuur LLTV

Nieuwscategorieën