Sponsor in beeld: Annique Holleman van Chiropro

22 september 2022


Onze vereniging mag zich verheugen in de belangstelling te staan van een groot aantal bedrijven, die bereid zijn een sponsorbijdrage te leveren, doorgaans in ruil voor tegenprestaties in de communicatieve sfeer. Als dank voor deze bereidwilligheid zetten we regelmatig een sponsor in het zonnetje. Dit keer is de beurt aan Annique Holleman van Chiropro in Lent.

Wie ben je?
Annique Holleman, moeder van drie en eigenaresse van Chiropro. Ik run mijn praktijk met veel enthousiasme en energie. Deze energie stop ik ook graag in het beoefenen van verschillende sporten.

Wat doe je?
Een chiropractor benadert het lichaam vanuit het bewegingsstelsel, bestaande uit spieren, gewrichten en zenuwen. Een behandeling bij de chiropractor bestaat uit het corrigeren (het ‘manipuleren’) van dit bewegingsstelsel, advies over houding en oefeningen. Dit kan uitkomst bieden bij een breed spectrum aan klachten waaronder hoofd-, nek-, en rugpijn en sportblessures, zoals schouder- of hamstringblessures en een tenniselleboog.

Waarom ben je sponsor van LLTV?
Door mijn sportieve achtergrond heb ik tijdens mijn carrière als chiropractor altijd een speciale interesse gehad in sporters. Zo heb ik een aantal jaar in het medisch team van het Nederlands Paralympisch zwemteam mogen werken en ben ik vrijwilligster bij Alpe d'HuZes geweest. Sport is onmisbaar voor een goede gezondheid en daarom sponsor ik graag lokale sportverenigingen zoals LLTV.

Tennis je of heb je getennist?
Als kind woonde ik pal tegenover een tennisbaan en ik stond dan ook al vroeg op de baan. In mijn tienerjaren heb ik het nog aardig ver gebracht en met wekelijks dertien uur bondstraining vormde tennissen al snel een belangrijk deel van mijn jeugd.

Wat kun je onze leden bieden?
Sporten is een complexe motorische taak. Kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid zijn erg belangrijk voor een sporter. Om sportblessures te voorkomen is het belangrijk dat het lichaam optimaal functioneert. Als chiropractor ben ik uitermate goed in staat om de zwakke plekken in iemands bewegingsapparaat te ontdekken en te behandelden. Ook kan ik bijdragen aan het verbeteren van uw sportprestaties door het functioneren van het bewegingsapparaat te optimaliseren en advies te geven over training, voeding en preventie. 

Heb je nog een leuke tip?
Een tennis- of golfelleboog is vaak het gevolg van blokkades in de bovenrug. De schouder kan dan niet meer optimaal functioneren en de spieren van de schouder naar de elleboog proberen dit te compenseren. Uiteindelijk lukt dit niet langer en ontstaan er pijnklachten in de zwakste schakel, de elleboog. Zorg dus voor een soepel bovenlichaam om een dergelijke blessure te voorkomen. Wist je dat je als lid van LLTV altijd welkom bent voor een gratis (blessure)analyse bij Chiropro!

Informatie over het bedrijf
De praktijk is alle werkdagen geopend en op dinsdag houden wij ook een avondspreekuur. Een afspraak maken kan telefonisch, per e-mail of via de online agenda op onze website. Ook via Whatsapp zijn wij tegenwoordig bereikbaar. Je vindt ons in Lent op de hoek van de Mauritssingel en Vrouwe Udasingel, niet ver van LLTV dus loop gerust een keertje binnen.

Nieuwscategorieën