Sponsor in beeld: Ab Hans van Loko Architecten

18 juni 2022


Onze vereniging mag zich verheugen in de belangstelling van een groot aantal bedrijven, die bereid zijn een sponsorbijdrage te leveren, doorgaans in ruil voor tegenprestaties in de communicatieve sfeer. Als dank voor deze bereidwilligheid zetten we regelmatig een sponsor in het zonnetje in deze rubriek. Na Wil Artz van Gana Verzekeringsadviseurs is het nu de beurt aan Ab Hans van Loko Architecten.

Wie ben je?
Ab Hans, architect en eigenaar van Loko Architecten. Met mijn vrouw Hanneke en drie kinderen wonen we aan Smitjesland, net achter de tennisbanen. Zes jaar geleden kregen we de kans hier een woning met kantoorruimte te bouwen, een droom natuurlijk voor een architect.

Wat doe je?
Als architect probeer ik mijn werk zo divers mogelijk te houden. Dat houdt in dat ik zowel nieuwbouw als renovatieprojecten op verschillende schaalniveaus ontwerp en technisch uitwerk. Voorbeelden in Lent zijn onder andere restaurant Stroom, 24 woningen in de Valenciastraat en een tiental particuliere nieuwbouwwoningen. Dit jaar is ook 'Aaron' opgeleverd in Hof van Holland, een gebouw met 91 appartementen. Daarnaast zit ik ook in diverse welstandscommissies. 

Waarom ben je sponsor (van LLTV) geworden?
Het is een leuke club waar ik me erg thuis voel, het was dan ook geen enorm moeilijke keuze om LLTV ook zakelijk te ondersteunen. 

Speel je zelf ook tennis?
Ik heb zelf al een aantal jaar les en op het moment doe ik met enige regelmaat mee aan de competitie. Daarnaast speel ik met de toernooien in Lent ook vaak mee. Het gaat me vooral om sportief bezig te zijn en de gezelligheid er om heen. Dat ik met mijn rating ooit nog eens indruk ga maken heb ik al een tijdje opgegeven.

Wat kun je onze leden bieden?
Hopelijk vooral leuk tennisgezelschap. 

Heb je nog een leuke tip?
Verdiep je voor je een architect kiest in het 'handschrift' van de ontwerper. Neem de tijd om kennis te maken en kijk of het klikt. Het hele proces verloopt een stuk soepeler als je elkaar goed begrijpt. 

Informatie over het bedrijf.
De naam Loko staat voor locatie. Elke plek en kavel is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Zo zijn zicht, uitzicht, privacy en de omgeving belangrijke punten waar ik in mijn ontwerpen rekening mee houd.
Het bureau bestaat volgend jaar vijftien jaar, zelf heb ik inmiddels al bijna dertig jaar ervaring opgedaan bij diverse architectenbureaus. Mijn projecten zijn in het hele land te vinden, maar particuliere projecten hou ik het liefst in de buurt om ook tijdens de uitvoering regelmatig tussendoor te kunnen kijken hoe de bouw verloopt. Het mooiste van het vak is toch te zien hoe je ideeën tastbaar en bruikbaar worden.
Bezoek www.loko-architecten.nl voor meer informatie over Loko Architecten.

Nieuwscategorieën