Op Facebook - Hoe zit dat met opdooi?

07 maart 2018

Naast de website is LLTV ook vrij actief in de Facebook LLTV Groep. Zo zijn daar meerdere posts te vinden over het fenomeen opdooi. Wat is het precies, hoe test je opdooi en waarom mogen de banen dan eigenlijk niet bespeeld worden? Voor de niet facebook gebruikers, een kleine samenvatting;

 

Waarom kan er eigenlijk niet altijd gespeeld worden in de winter?

Kennis van sport heeft hier een mooi artikel aan besteed. Vaak zorgt het toch voor verwarring, zo'n all-weather kunstgrasbaan die toch niet altijd besteed kan worden. Nog erger is dat de baan geslsoten is terwijl het kunstgras er toch prima uit ziet. Grote boosdoener is de zogenoemde "opdooi". Leess voor het volledige verhaal het gehele artikel.

Aha het is dus de opdooi, maar hoe tests ik dat?

In principe wordt dat meestal voor je gedaan, als de banen (zoals nu) geslsoten zijn dan is er door vrijwilligers (vaak in overleg met de trainers) gekeken naar de banen en getest of er sprake is van opdooi. Er kan dus dus niet gespeeld worden, ook niet als je zelf super ballen hebt die prima stuiteren ;) Wil je evengoed weten hoe je kan testen of er sprake is van opdooi dan kan je dat weer in dit artikel lezen.

Nieuwscategorieën