Nieuwe banen gereed!

22 juni 2022


Op 13 juni is het bedrijf Tennisbouw gestart met de vervanging van de toplaag van onze tennisbanen. Intussen zijn de werkzaamheden bijna ten einde. Oude versleten kunstgrasbanen hebben plaatsgemaakt voor frisse Smashcourt banen. Op vrijdag 24 juni zijn de banen gereed en vanaf die dag kunnen ze ook bespeeld worden. Behalve een andere toplaag is er nog een nieuwtje: we moeten voortaan vegen!

Het was even wachten, maar dan heb je ook wat. Na vijftien jaar is de toplaag van onze tennisbanen vervangen. Een ledenraadpleging leidde ertoe dat we van de gelegenheid gebuik maakten om van kunstgras over te stappen op Smashcourt. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, zodat vanaf vrijdag 24 juni alles tiptop in orde is.

Nieuw is dat er voortaan geveegd moet worden. Dit om ervoor te zorgen dat de zogenaamde infill gelijkmatig verdeeld blijft over de baan en dat de vezel van de mat niet bloot komt te liggen.

Hoe veeg je het beste? Begin aan de buitenkant en werk in 'cirkels' naar het midden van de baan toe. Zo voorkomen we dat de infill zich langzaam ophoopt aan de randen van de banen. Hang de mat daarna netjes op zijn plaats terug.
Als de baan nat is, kun je beter niet vegen.

Het bestuur wenst iedereen heel veel tennisplezier en hoop dat iedereen snel aan de nieuwe ondergrond went!

Foto: Frank Vermeer

Nieuwscategorieën