Meedoen

18 oktober 2016

De Meedoen-regeling is een regeling van gemeente Nijmegen voor mensen met een laag inkomen. Deze regeling biedt mensen met een smalle portemonnee de mogelijkheid toch mee te doen aan culturele of sportieve activiteiten. LLTV speelt hierop in en heeft zich als aanbieder van deze meedoen regeling aangemeld.

Uit de brochure van de gemeente Nijmegen:

Ook mensen met een laag inkomen moeten mee kunnen doen aan activiteiten in Nijmegen. De gemeente Nijmegen voert dit jaar daarvoor een regeling in. Met de Meedoen-regeling stelt de gemeente per persoon maximaal € 150,- beschikbaar voor een sociale activiteit.

Wat is de Meedoen-regeling?

De Meedoen-regeling is een regeling waarmee de gemeente Nijmegen mensen met een laag inkomen de kans geeft deel te nemen aan een activiteit in de categorie cultuur, sport of educatie. Als iemand een laag inkomen heeft is het niet altijd mogelijk om geld opzij te leggen om iets leuks te doen. In Nijmegen willen we dat iedereen kan meedoen in de samenleving en daarom is deze regeling in het leven geroepen.

Hoe werkt de Meedoen-regeling?

Mensen die recht hebben op deelname aan de Meedoen-regeling krijgen een brief van de gemeente met daarin informatie over de regeling. Deze brief is ook het bewijs dat ze recht hebben op deelname aan een activiteit ter waarde van maximaal € 150,-. Deelnemers kunnen deze brief bij één aanbieder inleveren die abonnementen, activiteiten, workshops of cursussen op het gebied van cultuur, sport of educatie aanbiedt. Deelnemende aanbieders nemen de brief in ontvangst en declareren de daadwerkelijke kosten (tot maximaal €150,- per persoon) bij de gemeente.

Voor wie is de Meedoen-regeling bedoeld?

De Meedoen-regeling is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Voor deze regeling zijn dat mensen met een inkomen net boven het sociaal minimum. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of  WW-uitkering hebben maar ook mensen die werken maar toch een laag inkomen hebben.

Hoe lang is de regeling geldig?

De Meedoen-regeling is vooralsnog een eenmalige regeling die geldt voor de volgende periode: 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017.

Wat doet LLTV:

Nieuwe leden van LLTV hebben gratis lidmaatschap tot eerstvolgende incassoronde. Wij bieden deze regeling nu aan voor €75,- op 1 e jaarbasis, daarna gaan we over op €150,-. Deze bedragen kan LLTV innen bij de gemeente Nijmegen. Voor bestaande leden, die van deze regeling gebruik mogen maken, innen wij meteen €150,- bij gemeente Nijmegen.

Geïnteresseerden kunnen kijken op de website van gemeente Nijmegen: https://www.nijmegen.nl/ (bij kopje ‘zoeken’ vul in: meedoen) of deze link gebruiken.

Nieuwscategorieën