Interview Matthijs Loof , clubkampioen bij de Jeugd

17 mei 2021


Wanneer ben je begonnen met tennis?

Ik ben eerst begonnen toen ik 6 was, maar toen ging ik er weer van af. Het was toen eigenlijk alleen maar spelletjes doen en geen echt tennis, dat vond ik minder leuk.Toen ik 9 was ging ik er weer op.  

Wat vind je leuk aan tennis?

Alles. Competitie en Trainingen. Maar ook tennissen met een vriend uit mijn klas. Of met mijn vader. 

Kan je vader goed tennissen?

(Lacht) Ja mijn vader kan goed tennissen! 

Hoe vind je de tennistraining hier?

Leuk. Ik train ook in Arnhem bij House of Tennis, dat is regiotraining, voor meer uitdaging. Ik train dus 1x in de week in Lent en 1x in de week in Arnhem. En meestal ga ik op vrijdag vrij tennissen. 

Is er verschil tussen de regiotraining en de clubtraining?

Ja, bij de regiotraining zijn de mensen meer van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau. Daar oefenen we meer wedstrijden en tactiek. Hier op de club trainen we meer op techniek en train ik met mensen die ouder zijn.  

Wat vind je het leukste gedeelte van de training?

Eigenlijk vind ik alles leuk. Maar als ik moet kiezen toch wel wedstrijden en dat is altijd aan het einde van de training. 

Met welk tennisracket speel je?

Met de pure drive, van Babolat, ken je die? Die heb ik samen met de trainer uitgezocht, dan kun je er meerdere proberen en kijken welke het fijnste is.  

Wat doe je liever enkelen of dubbelen?

Enkelen vind ik leuker. Als ik dan verlies, dan ligt het aan mezelf. Of als ik dan bijvoorbeeld slecht speel, dan vind ik het ook niet leuk voor mijn dubbel partner als we verliezen. En enkelen is gewoon het hele veld voor jezelf. 

Met wie tennis je het liefst?

Met mijn vader! 

Kun je al winnen van je vader?

(Lacht) Soms kan ik winnen, maar meestal wint hij. Als ik in vorm bent lukt het soms! 

Dubbel je ook wel eens?

Toernooien enkel ik meestal alleen. In de vakanties speel ik ook wel eens dubbel, als er iemand is om mee te dubbelen. Ik had een vast dubbelmaatje, maar die is gestopt met tennis. Die stopte eigenlijk precies toen de toernooien stopten door corona.  

Heb je wel eens gemixt?

Ik heb nog nooit gemixt. Nou ja alleen een keer voor de grap met mijn moeder. Dat was wel leuk. Dat was een toernooi op de basisschool met alle kinderen en ouders. 

Wie is je favoriete proftennisser?

Ik heb niet echt een idool. Maar Federer vind ik wel het mooiste tennissen. Verder niet echt eigenlijk. 

Speel je competitie?

Ja ik speel hier in Lent competitie. Maar die gaat nu dus niet door vanwege corona. Ik zat in een jongens team, maar waar ik dit jaar eigenlijk in zit weet ik niet. Ik speel al competitie sinds ik op tennis zit. 

Speel je wel eens toernooien? En wat vind je daar van?

Ja ik speel zoveel toernooien als kan en mag. Toernooien vind ik leuk. Meestal speel ik toernooien in de buurt, niet verder dan een uur rijden. Zeker als ik ook gewoon naar school moet. 

Wat is je beste slag?

Mijn forehand! 

Waar moet je nog een beetje op oefenen?

Op mijn service. Vooral de tweede service. Als ik bijvoorbeeld tegen ouderen speel dan is hij te zacht. Dan slaan ze hem weg of sta ik meteen achter in de rally.  

Heb je nog meer hobby’s behalve tennis?

Ik voetbal heel veel. Ik zit niet op voetbal maar ik voetbal eigenlijk elke dag met vrienden. En dan chillen we op het voetbalveld. In de zomer doe ik aan windsurfen. Dan moet het wel goed weer zijn, vooral genoeg wind. 

Wat is je lievelingseten?

Pizza eet ik wel het liefste. Het maakt eigenlijk niet uit welke pizza er in de vriezer ligt. Nou ja.. zolang het maar geen tonijn is! 

Heb je een lievelingsliedje of muziek?

Niet echt. Maar ik luister vooral naar rap. Engels en Nederlands. 

Heb jij zelf nog een vraag?

Wat gebeurt er eigenlijk met de foto’s? Maakt me niet zoveel uit hoor, maar ik ben gewoon benieuwd.

namens de redactie , 17 mei 2021

Suzanne de Jong-Beltman

 

Nieuwscategorieën