Interview Marjolein Schoemaker, clubkampioene bij de jeugd

21 juni 2021


Wanneer ben je begonnen met tennis?

Ik denk 6 of 7 jaar geleden, hier in Lent. Dat was via een vriendin en ik wist eigenlijk niet eens of het nou tennis, hockey of badminton was wat we gingen doen. Maar het was meteen heel leuk, gewoon met een hele grote groep ‘kleintjes’ met ballen spelen! 

Wat vind je leuk aan tennis?

Het is leuk dat je in een team zit en tegelijkertijd ook in je eentje een wedstrijd kunt spelen. Dus wel gezellig met mensen, maar je kan ook heel fanatiek er zelf helemaal voor gaan op de baan. Dan voel je je echt een topsporter.  

Hoe vind je de tennistraining hier?

Ja heel leuk en gezellig. Ik train twee keer in de week en heb les van Tim. Hij vraagt ook altijd wat we zelf willen oefenen. Wat ging er bijvoorbeeld mis in wedstrijden? En wat ging er goed? En dan gaan we dat trainen met oefeningen en in de wedstrijden aan het einde van de les.  

Wat vind je het leukste gedeelte van de training?

Toch wel de wedstrijden. Dan zit je er helemaal in na de hele training en dan lekker wedstrijdje spelen.  

Met welk tennisracket speel je?

Ik heb geen idee. Ik heb daar helemaal geen verstand van. Het is eigenlijk de oude van Matthijs (Matthijs van het vorige interview, toevallig). Het is volgens mij een Babolat, maar verder weet ik het echt niet. Het maakt me ook niets uit waar ik mee speel hoor.  

Wat vind je van enkelen?

Enkelen vind ik fijn. Dan ligt de controle bij jezelf. Je kan je dan niet irriteren aan een ander als die een stom balletje slaat, of juist andersom! Je bent zelf lekker fanatiek bezig met lange rally’s. Veel rennen en hard werken, dat doe ik het liefste!  

Met wie tennis je het liefst?

Met Sanne en Estella. Daar train ik mee en met Estella tennis ik ook ongeveer één keer in de twee weken. En we spelen samen competitie. Of met mijn vader, moeder of broertje, die tennissen ook allemaal hier!  

En wat vind je van dubbelen?

Dat is toch een beetje een andere vorm van tennis. Er zijn dus meer mogelijkheden met tennis. Voetbal is altijd voetbal, hockey is hockey. Met dubbelen kun je echt als team samenwerken, elkaar een beetje ophypen! Dat vind ik leuk.  

Heb je vaste dubbel of mix maatjes?

Ja Sanne en Estella. Voor de mix niet echt, dat wisselt.  

Wie is je favoriete proftennisser?

Oh daar heb ik me nooit zo in verdiept. Ik kijk wel tennis op tv, dan is het leuk om te zien hoe fanatiek ze zijn en hoe hard ze kunnen slaan.  

En Kiki Bertens dan bijvoorbeeld?

Oh ja dat was de naam, ik kon er niet opkomen. Die vind ik wel leuk, omdat ze Nederlands is.  

Speel je competitie?

Ja ik speel hier mix competitie. Dus ook met jongens, plus Sanne en Estella. De meiden zijn eigenlijk altijd hetzelfde. De jongens wisselen vaak. We hebben een groot team, dus we draaien een beetje door elke week, zodat er altijd 4 spelers zijn. Vroeger speelde ik wel in een meiden team, maar die zijn er nu niet echt meer.  

Speel je wel eens toernooien? En wat vind je daar van?

Toevallig mag het binnenkort weer! Ik hoorde net van Sanne dat we gaan spelen. In Oosterhout, Elst of Arnhem. Vroeger ging ik ook wel enkelen met toernooien, maar nu eigenlijk altijd dubbelen met Sanne. Bij clubtoernooien enkel ik misschien wel, maar heel veel meiden doen daar al niet meer aan mee. Vroeger waren er veel grotere poules, toen was enkelen leuker.  

Wat is je beste slag?

Mijn forehand. En bij het net! Ook in de enkel probeer ik wel bij het net te komen als dat kan.  

Waar moet je nog een beetje op oefenen?

De backhand achterin blijft altijd wel een ding. En controle houden over de bal, als je rent en dan de bal nog fatsoenlijk terug slaan.  

Heb je nog meer hobby’s behalve tennis?

Vroeger volleybalde ik ook. Dansen vind ik ook leuk, maar dat doe ik niet als training. Ik ga liever tennissen.  

Wat is je lievelingseten?

Friet of pizza. Als ik moet kiezen toch wel pizza denk ik. Pizza margherita.  

Heb je een lievelingsliedje of muziek?

Ariana Grande vind ik altijd wel leuk. Eigenlijk wel van alles. Pop of oude Nederlandse rap. Het ligt er ook aan of je alleen of met vriendinnen bent.  

Heb je buiten trainingen en competitie om nog meer leuke dingen gedaan hier op de club?

Tijdens het jeugdkamp heb ik met wat meiden in een tentje geslapen hier. De kleintjes sliepen allemaal binnen en wij lekker buiten. En overdag deden we gezellig mee!  

En tijdens de competitie hielp ik vaak in het clubhuis met broodjes maken voor de spelers, maar dat is nu al een tijdje niet doorgegaan. Hopelijk gaat de competitie in het najaar weer door!  

Namens de redactie, 21 juni 2021  

Suzanne de Jong-Beltman 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen