Tennislessen bij LLTV

Uiteraard is het mogelijk om bij LLTV tennislessen of teamtrainingen te volgen, zowel voor jeugd als voor senioren. Om les te kunnen volgen dien je ook lid te zijn van LLTV. Indien je nog geen lid bent moet je na het invullen van het inschrijfformlier voor tennisles ook meteen het het lidmaatschapsformulier in moeten vullen. Dit formulier wordt automatisch getoond na het invullen van het tennisles-formulier.

Alle lessen en trainingen worden verzorgd door Tennisschool JvdA, ook de aanmeldingen, indelingen, en het innen van de lesgelden wordt door de tennisschool verzorgd.

Voor jeugdleden t/m 11 jaar geldt dat ze vallen onder het "Tenniskids" programma van de KNLTB. Kinderen van 5 t/m 9 jaar in de rode groepen en kinderen van 8 t/m 11 jaar in de oranje groepen. Hoe snel een kind van kleur naar kleur gaat wisselt per kind en wordt uiteraard met ouders besproken door de trainers. Voor meer informatie en inschrijven voor tenniskids lessen klik hier.

Kinderen van 10-12 jaar vallen onder de groene groepen en vanaf 11 jaar en ouder kunnen ze naar de reguliere gele ballen. Voor de groene en de gele groepen geldt dat ze zich gewoon met het formulier en de pakketten voor de reguliere trainingen in moeten schrijven.

Informatie en inschrijven senioren en jeugd

Voor de groepslessen hebben we ervoor gekozen het jaar vanaf 1 april te splitsen in 3 les cycli, voorjaar (10 lessen) - zomer/najaar (10 lessen) - winter (12 lessen). Conform de algemene voorwaarden worden er in het voorjaar en zomer/najaar 2 inhaalweken gepland voor lessen die uitvallen als gevolg van weersomstandigheden en in de winter 4 weken. Lessen die uitvallen om een andere reden dan het weer worden altijd ingehaald.

Wilt u privé lessen volgen neem dan direct contact op met Joris van den Akker (06-23002378 / joris@tsjvda.nl), tijden / lesduur / aantal lessen kunnen dan in overleg.

Een les jaar loopt net als het officiële tennisjaar altijd vanaf 1 april tot 31 maart het jaar er na. Het is mogelijk om in te schrijven per les cyclus maar ook meteen voor het hele jaar of voor twee van de drie cycli. In deze tabel zijn alle prijzen te vinden die horen bij de verschillende pakketten.

Inschrijven voor komende les cycli

Een overzicht van de jaarindeling is dus ongeveer als volgt:

Voorjaarstrainingen

Start is eind maart of begin april en serie van 10 lessen/trainingen met als afsluiter e clubkampioenschappen waar in principe alle deelnemers aan de lessen aan meedoen, jeugd en senioren. Op eventuele feestdagen in deze periode (Pasen, Pinksteren, Koningsdag) zijn er geen trainingen.

Zomer - en najaarstrainingen

Start is begin juli en ook een cyclus van 10 weken, in de zomervakantie en tijdens het Lents Open Toernooi (LOT) zijn er geen trainingen, dus de serie loopt door tot begin november.

Wintertrainingen

Start is half november en het is een serie van 12 lessen, in de kerstvakantie wordt er niet getraind, de serie loopt door tot half maart, enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden in de winter.

Mochten er nog verdere vragen zijn neem dan contact op met Joris van den Akker, 06-23002378 of nog liever via joris@tsjvda.nl.