Wildcard voor vrijwilliger: Paul Schmitz

25 mei 2023


LLTV drijft op een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Regelmatig krijgt een van onze vrijwilligers een 'wildcard' om zich voor te stellen op onze app/website en in de nieuwsbrief. Dit keer is de beurt aan Paul Schmitz, als bestuurslid verantwoordelijk voor de ledenadministratie en de communicatie.

Naam
Paul Schmitz  

Leeftijd, geboorteplaats, woonplaats
Ik ben sinds kort 63, ben geboren in Herkenbosch (‘bekend’ van nationaal park ‘De Meinweg’ en kolenmijn Beatrix). Sinds 2008 woon ik in Lent.  

Getrouwd/samenwonend, kinderen
Ik ben getrouwd met Petra en we hebben samen twee zonen, Peter en Rob.  

Beroep, werk, werkgever(s) of zaak
Ik heb een eigen bedrijf in wat tegenwoordig met een mooi woord ‘verenigingsmanagement’ heet. Ik adviseer en ondersteun (professionele) verenigingen met juridisch en organisatorisch advies, financiën, communicatie, (leden)administratie, secretariaat, e.d. In de praktijk werk ik vooral voor verenigingen in de (mond)zorg.

Hobby’s, huisdieren en ‘guilty pleasures’
We hebben kippen gehad en een hond (Berner Sennen) maar die zijn helaas allemaal ter ziele. De laatste kip raakte op haar twaalfde verlamd en moest ik een handje helpen.
Hobby’s heb ik genoeg: muziek (luisteren, ik kan zelf niks, ondanks mijn blokfluitdiploma), lezen (vooral romans en non fictie), Formule 1 (ik houd het bij kijken), wielrennen (doen) en natuurlijk tennissen (doen en kijken).
Guilty pleasures: ‘Weer een dag’, podcast met Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman en ‘Salvage Hunters’ over een antiekhandelaar uit Wales.  

Wat is het mooiste boek dat je afgelopen jaar hebt gelezen?
Ik denk iets van Oek de Jong. Had hem nooit zo op het netvlies maar ‘Hokwerda’s kind’, ‘Pier en oceaan’ en ‘Zwarte schuur’ heb ik afgelopen jaar achter elkaar gelezen en vond ik verdomd goed.  

En de mooiste film of serie die je gezien hebt?
Ik kijk weinig film en TV, lees veel liever een boek. Op het scherm wordt alles nogal aangedikt en veel films en series zitten vol met geweld. ‘Drive to survive’ dan maar. Biedt een leuke en spannende kijk achter de schermen van de F1.  

Welke artiest heb je het laatste jaar het vaakst geluisterd?
Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben niet eenkennig qua muziekstijl en luister veel. Erg onder de indruk was en ben ik van Wintersun. Het zijn heel knappe en complexe creaties, waar vaak jaren aan gewerkt is. Geen muziek voor mietjes trouwens. Wie afgelopen jaar ook veel indruk hebben gemaakt zijn Build to Spill, PJ Harvey, Tami Neilson, The Viagra Boys, Perfum Genius en Shearwater.
Op klassiek gebied vond ik Nemanja Radulovic, Sebastian Rochford en nieuwe bewerkingen van Carl Maria von Weber en Jan Sibelius erg mooi.  

Wanneer ben je begonnen met tennissen?
Volgens mij toen ik vijftien was. Veel te laat dus.  

Wat was je hoogste ranking en wat is je huidige ranking?
Ik zou het niet weten. Ik heb sinds de junioren geen toernooien of competitie gespeeld. En de conditie wordt er natuurlijk niet beter op als je ouder wordt. Ik denk 8. In de dubbels kan ik, mits ik in goeden doen ben, misschien de 7 aantikken.

Hoe vaak speel je en in welk verband?
Meestal doe ik mee met de training op de dinsdagavond, tegenwoordig bij Sander. In de winter speel ik ook op de vrijdagavond in de hal in Molenhoek. De ‘derde helft’ is dan ook erg belangrijk. Daarnaast onregelmatig met mijn oudste zoon, mijn overbuurman of anderen.  

Spelen je gezinsleden en familieleden ook tennis?
Mijn zoon Peter dus, al speelt hij veel liever (en beter) hockey. Mijn vrouw en Rob hebben minder balgevoel maar zijn wel beter in andere activiteiten als snowboarden en zumba.  

Wie is je favoriete speler of speelster?
Ik kan moeilijk kiezen tussen Pete Sampras en Roger Federer.  

Ga je wel eens kijken bij proftoernooien?
Zeker. Toevallig ben ik twee dagen achter elkaar naar Rotterdam geweest. Ik heb een aantal kwart- en halve finales in de singels gezien en ook in de dubbels. Ik vond Daniil Medvedev erg overtuigend. Hij won uiteindelijk ook het toernooi. Verder was ik erg onder de indruk van dubbelspeler Rohan Bopanna. Ongelooflijk hoe die man het spel ‘leest’ en hoe goed hij het niveau nog aankan op zijn 42e.  

Wat is je bestuursfunctie en wat zijn je taken?
Ik ben verantwoordelijk voor communicatie (site, app, nieuwsbrief) en ledenadministratie. Daarbij wordt het meeste doe-werk me uit handen genomen door de kundige en enthousiaste mensen op de ledenadministratie en redactie. Daarnaast doe ik nog wat losse klussen.  

Hoe lang ben je al bestuurslid en wat is de tijdinvestering?
Sinds februari 2022. Het kost me een paar uur per week.  

Waarom LLTV?
Tja, ik woon in Lent en ik tennis. Toen we hier kwamen wonen, een jaar of vijftien geleden, ben ik ook meteen lid geworden.

Nieuwscategorieën