Wildcard voor vrijwilliger: Luuk Roeling

07 maart 2023


LLTV drijft op een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Regelmatig krijgt een van onze vrijwilligers een 'wildcard' om zich voor te stellen op onze app/website en in de nieuwsbrief. Na Lenny Rijken is de beurt aan Luuk Roeling, voorzitter en tevens verantwoordelijk voor het SLOT en de automatisering.

Naam
Luuk Roeling

Leeftijd, geboorteplaats, woonplaats
Ik ben 32 jaar, geboren in Nijmegen, woonachtig in Lent.

Getrouwd/samenwonend, kinderen
Getrouwd met Leanne, we hebben een tweeling van 4 (Tess en Floor).

Beroep, werk, werkgever(s) of zaak
Data Engineer bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Ik haal allerlei data uit alle relevante systemen en probeer hier dan mooie dashboards en analyses van te maken, voor alle lagen binnen de organisatie. Het is en blijft een leuke combinatie van het werken voor en met collega’s, waar je eerst gaat achterhalen met welke informatie ze hun werk nog beter kunnen doen, om vervolgens de technische oplossing te realiseren. Ik vind het ook super om voor zo’n maatschappelijk relevante organisatie te werken, onder VGGM vallen o.a. GGD, GHOR, Brandweer, Ambulance, Veilig Thuis. 
Heb hiervoor dit werk bij diverse andere organisaties gedaan, ook twee jaar op de HAN gewerkt als docent-onderzoeker, na mijn studie Economie op de Radboud Universiteit wilde ik altijd graag in het onderwijs werken. 

Hobby’s, huisdieren en ‘guilty pleasures’
Mijn grootste hobby is en blijft tennis. Daarnaast kijk ik graag veel sporten, met name Formule 1 volg ik al meer dan twintig jaar. Had ik ook al gezegd dat ik tennis leuk vind?
Geen huisdieren op dit moment. Hebben zeven jaar een kat gehad (Jazzy), zij heeft drie kittens gekregen, waarvan we er eentje hebben gehouden, Jynx. Deze naam verraadt meteen ook een ‘guilty pleasure’ van vroeger, voor de oplettende lezer. Daarnaast houd ik toch stiekem veel van jaren ’90 en (af en toe) Nederlandstalige muziek, wat thuis dan weer wat minder wordt ontvangen. 

Wat is het mooiste boek dat je afgelopen jaar hebt gelezen?
Omringd door idioten van Thomas Erikson. Daarmee bedoel ik niet dat dit voor LLTV geldt. 😊 Iedereen kent vast wel de kleurprofielen (rood-geel-groen-blauw), maar ik was vooral geïnteresseerd in het begrijpen van gedachten en processen bij verschillende type mensen, om zo nog effectiever te communiceren. Heel leerzaam, zeker een aanrader!

En de mooiste film of serie die je gezien hebt?
The Office (VS) vind ik geweldig, daarnaast ook Suits en How I Met Your Mother.

Welke artiest heb je het laatste jaar het vaakst geluisterd?
George Ezra.

Wanneer ben je begonnen met tennissen?
Toen ik acht of negen was, speelde ik met mijn vader en broer een paar keer per jaar in de tennishal in Hatert, een prachtige hal met overal scheuren in de baan en waar je soms ook niet kon spelen als het had geregend. Toch heeft dat me enthousiast gemaakt en ben ik officieel begonnen met tennis bij Brakkenstein, op mijn tiende ongeveer. Daar heb ik vijf of zes jaar gespeeld, vervolgens met het tennisteam verhuisd naar Avanti, waar we een kleine drie jaar hebben gespeeld. Toen ik ging studeren ben ik lid geworden bij Slow en in 2017 ben ik lid geworden bij de Lentse LTV!

Wat was je hoogste ranking en wat is je huidige ranking?
Mijn hoogste ranking in de enkel is 5, in de dubbel is dat 4 geweest. Huidige ranking is 6 in enkel en 5 in dubbel.

Hoe vaak speel je en in welk verband?
In de herfst en winter eens per week training, in maart wordt dat dan een keer extra vanwege de competitie die eraan komt. In de zomer speel ik graag wat toernooien, dus dan een stuk meer (afhankelijk van de resultaten). 😊

Spelen je gezinsleden en familieleden ook tennis?
Mijn vrouw speelt ook van jongs af aan tennis, mijn broer en vader spelen ook nog steeds. 

Wie is je favoriete speler of speelster?
Roger Federer, voor altijd. En op nummer twee Juan-Martin Del Potro.

Ga je wel eens kijken bij proftoernooien?
Heel graag, ben zeven keer bij de ATP World Tour Finals geweest in Londen en Turijn. Daarnaast ook geregeld naar het ABN Amro Open en Libema Open (Rosmalen) geweest. Vorig jaar voor het eerst in Basel bij het open toernooi geweest. In mijn studententijd zijn we met de Davis Cup (met het oude, geweldige format wat hopelijk weer terugkomt) op interessante plekken geweest zoals Wit-Rusland en Oekraïne. 

Wat is je bestuursfunctie en wat zijn je taken?
Voorzitter. In de beschrijving staat representativiteit, dat is natuurlijk niet heel concreet. In mijn functie als voorzitter probeer ik er, samen met mijn kundige bestuursgenoten, voor te zorgen dat de grote lijnen binnen de vereniging goed op orde zijn. Dit betreft ook het goed onderhouden van contacten, zowel intern als extern. Ik praat graag mee over alle relevante zaken, die de andere bestuursgenoten uitvoeren. Maar over het algemeen doen ze dit heel goed, dus dat is erg prettig!
Daarnaast zit ik ook in de automatiseringscommissie.

Hoe lang ben je al bestuurslid en wat is de tijdinvestering?
Officieel sinds februari 2022, heb daarvoor wel een klein halfjaar mee mogen doen met de bestuursvergaderingen om een goed beeld te vormen, dat was heel fijn. Ben er gemiddeld vijf tot zes uur per week mee bezig.

Waarom LLTV?
De Lentse LTV is een geweldige vereniging met een leuke, informele sfeer en betrokkenheid van de geweldige groep vrijwilligers. Vanaf het begin heb ik me enorm welkom gevoeld. Het is een waar genoegen om mooie dingen te mogen doen voor zo’n toffe vereniging! Ik krijg er echt energie van.

Nieuwscategorieën