We gaan weer (deels) online afhangen

27 november 2022


Sinds eind juni hangen we weer 'fysiek' af. Zoals eerder gemeld hebben destijds enkele tientallen leden gereageerd op deze verandering en heeft het bestuur daarop toegezegd na te denken over alle mogelijkheden op het gebied van afhangen, mede in het licht van nieuwe technische ontwikkelingen. En nu is het zover: per 10 december wordt een hybride systeem van afhangen ingevoerd, waarbij de voordelen van online en fysiek afhangen worden gecombineerd en de nadelen zoveel mogelijk worden vermeden.

De hoofdpunten van het systeem zijn:

1. De helft van de voor vrij spelen beschikbare banen is online te reserveren, de andere helft alleen op de club. Bij een oneven aantal beschikbare banen, is de helft plus één van de overige banen alleen op de club te reserveren.

2. Online afhangen kan maximaal 48 uur van tevoren.

3. Online afhangen moet minimaal 10 minuten van tevoren via het afhangbord bevestigd worden.

4. Indien een online afgehangen baan niet tijdig geclaimd wordt, kan deze door een ander lid afgehangen en bespeeld worden.

5. Voor het tijdvenster van 19:00 tot 21:00 uur mag er maar één keer een baan gereserveerd worden. Daarnaast is het vóór de training reserveren van een baan, direct voorafgaand aan of direct volgend op de training, niet toegestaan.

6. Afhangen voor dubbelen kan voor 60 minuten. Afhangen voor singelen (of drie spelers) is mogelijk voor 45 minuten.

7. De spelers die na online afhangen gaan spelen, dienen dezelfden te zijn als degenen die zijn ingevoerd bij het afhangen, afgezien van plotselinge ziekte of calamiteiten.

8. Op de club afhangen gebeurt met de plastic ledenpas. In de loop van 2023 zal een nieuw systeem van toegang tot het park worden ingevoerd, waarbij de digitale ledenpas via een QR-code toegang verschaft. Vanaf dat moment zal de digitale ledenpas ook voor afhangen op de club gebruikt worden. De invoering hiervan zal te zijner tijd bekendgemaakt worden.

Het voordeel van dit hybride systeem is dat leden die hun tennis nu moeilijk gepland krijgen, straks meer mogelijkheden krijgen. Aan de andere kant blijven we met dit systeem flexibel en blijft het mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken om ‘spontaan’ een potje gaan tennissen. Zo blijven we een echte vereniging en blijven we weg van de commerciele banenverhuurcentra.

Het bestuur hoopt hiermee tegemoet te komen aan de eerder geuite bezwaren tegen het huidige systeem van 100% op de club afhangen, zonder de andere leden tekort te doen. Medio 2023 zal het systeem geëvalueerd worden, waarna er eventueel details kunnen worden bijgesteld.

Met vriendelijke groet,
Bestuur LLTV.

Nieuwscategorieën