Nieuws

Twan Peters , kersverse nieuwe trainer bij de LLTV

Geplaatst op zaterdag 12 december 2020

Sommigen zullen het waarschijnlijk al hebben opgemerkt, maar sinds kort is er een nieuwe trainer actief bij de LLTV.  

Twan Peters is zijn naam en aangezien hij per 1 januari 2021 deel uitmaakt van de trainersstaf van de nieuwe tennisschool Slagvaardig, is er alle reden voor een nadere kennismaking met hem.  

  

Twan, kan je iets vertellen over je eerdere trainerscarriere?

Ik heb voorheen gewerkt bij enkele kleinere tennisclubs, zoals bij TV Heteren, TV Valburg, en TV Druten. Voor House of Tennis heb ik ook gewerkt bij TV Beekhuizen. Verder heb ik gewerkt bij de Wiekslag in Molenhoek.

De afgelopen 6 jaar was ik hoofdtrainer bij TV de Schuytgraaf.  Ik heb daar 2 weken geleden een afscheid gehad (vanwege Corona in kleine kring) en tot mijn verbazing kreeg ik als afscheidscadeau een erelidmaatschap “ voor het leven”. Toch heel bijzonder en het is absoluut een mooie manier om afscheid te nemen..    

Kan je iets vertellen over je tennisopleiding?

Ik heb eerst het CIOS gedaan en daar mijn A licentie gehaald. Bij de KNLTB heb ik mijn B licentie behaald, die me in staat stelt les te geven aan selectiespelers en aan spelers van niveau’s 3,4 en 5. 

Hoe is de keuze op de LLTV gevallen?

Ik heb altijd al de ambitie gehad om om voor mezelf aan de slag te gaan bij een mooie club. Bij de LLTV deed die kans zich nu voor, zeker nu ik er met Luuk Kool als compagnon aan de slag kan gaan. Volgens mij vullen we mekaar goed aan en hebben we allebei de juiste passie voor tennis.    

Wat zijn je eerste indrukken van de LLTV?

De LLTV komt op mij over als een toegankelijke vereniging met een goede sfeer op de club. Je kan goed merken dat de club ” leeft”, en het is voor ons de uitdaging ervoor te zorgen dat het nog meer gaat “leven” . Voor mij is de club ook niet helemaal nieuw, want als speler kwam ik al 15 jaar op het Lents Open toernooi. En al die jaren heb ik met Luuk, als trainers onderling, contact gehad over hoe het bij de LLTV liep. Voor mij is het dus geen volledige sprong in het diepe en weet ik goed waaraan ik begin.. 

Ga je zowel Jeugd als senioren trainen? Waar ligt je voorkeur?

Ja, uitgangspunt is dat ik zo’n 25 tot 30 uur per week op de baan sta ,en zonodig meer. Ik wil zoveel mogelijk mensen leren kennen. Met het trainersteam, waar ook Tim Peters  toe behoort, willen we een goede structuur neerzetten.    

Ik vind het heel leuk aan het Lents jeugdtennis te bouwen, en proberen kinderen vaker naar de baan te krijgen. Ik vind het echter net zo leuk met andere doelgroepen (pubers, senioren etc.) te werken, dat geeft mij ook veel voldoening.   

Hoeveel potentie heeft de jeugd voor zover jij het al kan inschatten? 

Ik zie hier enorm veel potentie. We kunnen uitgroeien tot een goede jeugdtennisvereniging. Het feit dat hier heel veel kinderen op tennis zitten, maakt het al heel uitdagend. En dat kunnen we nog uitbreiden.  Luuk en ik benaderen ook de basisscholen actief, zoals bijv. Gelders Hof en De Verbinding. 

Daarbij staat voorop dat we voor ieder kind op zijn niveau spelplezier willen bieden. De motivatie van het kind zelf is belangrijk en hopelijk kunnen we daar als trainers een stimulerende rol in spelen. 

Een van de lange termijn doelen is om een aantal kinderen naar 3,4,5 niveau te brengen. Ik zie nu al dat er enkele kinderen binnen de club zijn die dat in potentie in zich hebben. We willen ook toe naar jaarlijkse oudergesprekken met kinderen die meer getalenteerd zijn.

In hoeverre heeft Covid 19 je werk als trainer afgelopen jaar beinvloed?

We hebben als tennissport bewezen dat we met het virus kunnen “omgaan”. Het is eigenlijk, vreemd genoeg,  een zegen geweest voor het tennis. Er zijn veel herintreders bijgekomen en in algemene zin zie je dat tennis als een soort magneet werkt in deze tijd. In heel Nederland trekt het aan, ook hier dus. Tennis is een van de weinigen sectoren in onze samenleving waarop het virus positieve invloed heeft, en we hebben als tennistrainers ons werk gewoon kunnen blijven doen. 

Het virus heeft mij overigens zelf ook in zijn greep gehad. Ik had het zelf in maart 2020 maar heb gelukkig alleen maar milde verschijnselen gehad.   

Wat zijn de ambities van tennisschool Slagvaardig?

Eerst en vooral willen we hier een goede structuur neerzetten op de vereniging, waarbij we voor alle doelgroepen een leuk en passend programma willen bieden. Zo vinden wij het heel belangrijk dat nieuwe leden wegwijs worden gemaakt binnen de club en daar zien we een rol voor onze tennisschool weggelegd. Ook willen we een betrouwbaar trainersteam neerzetten, waarop je kan bouwen.

 Wat zie je zelf als jouw sterke punten als trainer?

Ik denk dat ik empatisch kan zijn richting zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast ben ik duidelijk in tips en adviezen, en zijn die bij voorkeur kort en bondig. Ik wil ook altijd een hoge intensiteit in mijn trainingen leggen. En tenslotte, zonder daar prat op te willen gaan, denk ik , doordat ik zelf een redelijk tennisniveau heb (redactie:Twanheeft niveau 3), spelsituaties wellicht beter kan herkennen.

Wat zijn je sterke punten als speler?

Mijn service zou ik dan willen noemen. Ik ben geen “hardhitter”  maar ben wel in staat goed te varieren. Soms bedien ik me van service /volley spel en verder acht ik mezelf tactisch wel redelijk sterk.

Wie is bij de ATP jouw voorbeeld?

Roger Federer staat bij mij in heel hoog aanzien. Qua stijl speelt hij het mooist.   Hij was soms qua leeftijd door de buitenwacht al afgeschreven maar hij heeft ongelooflijk veel wilskracht getoond en kwam steeds weer terug op topniveau. Verder komt hij altijd oprecht over voor mijn gevoel, zowel binnen als buiten de baan. Dit gevoel heb ik bij Djokovic wat minder. Hij is niet mijn favoriet, maar hij verdient natuurlijk wel veel respect voor het feit dat hij er alles aan doet om  het maximale uit zijn sport te halen. 

Welke Nederlandse tennisser/tennisster zou je voor een clinic naar de LLTV halen?

Op zich een mooi festijn, maar ik zie daar niet heel veel meewaarde voor de club in.  Als ik toch iemand moet noemen, dan Kiki Bertens.  Het zou wel tof zijn als zij dan , voor het oog van alle Lentse jeugdspelers, een demowedstrijd tegen Luuk zou spelen  op baan 1!  

Wat vind je van de baansoort?

Kunstgras heeft als voordeel dat je altijd kan doorspelen. Ik speel er zelf graag op. Voor de doorontwikkeling van spelers is een andere ondergrond wel van belang, waarbij “ all weather” banen  wel te prefereren vallen. 

De huidige banen naderen wel het einde van de levensduur. De stuit van de ballen is niet ideaal meer.  Je kan dan ook goed merken dat het geen nieuwe banen meer zijn ! 

Wat zijn de korte termijn plannen met de jeugd?

We willen goede leden wervingsacties voor de jongste kinderen blijven doen om mooi “ in lagen” aan de club te kunnen bouwen. Vanaf 4 jaar kunnen ze lid worden als het aan ons ligt. Naast de lessen staan we ook zeker open voor speciale activiteiten en gaan we inzetten op een nauwe samenwerking met Jeugdcommissie en bestuur. We hebben met schooltennis een mooie start gemaakt en hebben maar liefst 60 aanmeldingen voor onze proefles op 13 december j.l. We hopen dat veel kinderen lid worden van LLTV.

 

Namens de redactie, Etienne Waterval 12 december 2020

 

 

< terug naar het overzicht