Nieuws

COVID-19 update 14 oktober

Geplaatst op maandag 19 oktober 2020

COVID-19 update 

Vanaf 14 oktober 22:00 uur gelden nieuwe maatregelen vanuit overheid, NOC*NSF en KNLTB. Deze zijn:

 

Overheid algemeen

·         Ontvang thuis maximaal 3 gasten per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

·         In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn. Kinderen tellen mee.

·         Je mag met een groep van maximaal 4 mensen samen afspreken. Of met alle mensen die bij uw huishouden       horen. Bijvoorbeeld in een bioscoop. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

·         Buiten mogen maximaal 4 personen samen zijn. Of alle mensen die bij 1 huishouden horen.

  

Overheid sport

·         Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen. Sport alleen. Of in een team van maximaal 4 mensen.  Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt voor mensen van 18 jaar en ouder.

·         De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar. Zij mogen wel in grotere teams sporten. Of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

·         Sportkantines zijn gesloten.

·         Douches en kleedkamers zijn gesloten.

  

KNLTB heeft bovenstaande vertaald naar:

·         KNLTB Competitie 2020 is direct gestopt, zowel voor de jeugd als de senioren. Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan. Naast de sportkantines worden nu ook de douches en kleedkamers gesloten. Publiek blijft verboden.

·         Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal. De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).

·         Dubbelen kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

De Gemeente Nijmegen heeft laten weten dat de nieuwe noodverordening vanuit de Veiligheidsregio Geldeland Zuid mogelijk nog wat detaillering kan aanbrengen. Wanneer deze bekend is én een verandering op bovenstaande teweeg brengt word jij weer geïnformeerd.

Tot slot de mededeling dat de gereserveerde tijden voor de competitie vanavond worden vrijgegeven voor vrij afhangen | tennis. Blijf gezond en pas op jezelf en naasten.

Namens het bestuur

Rob Bluiminck - voorzitter

< terug naar het overzicht