Nieuws

Corona Update - woensdag 30 september

Geplaatst op donderdag 1 oktober 2020

Sporten en bewegen is gezond. Daarom heeft het kabinet gekozen voor maatregelen waarbij het sporten zo lang mogelijk door kan gaan. We kunnen blijven tennissen en naast vrij spelen ook in competitieverband of tijdens toernooien. En dat is fijn. De besmettingscijfers zijn echter zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek en groepen in sportkantines en clubhuizen.

Publiek is daarom vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur bij sportwedstrijden niet meer toegestaan en sportkantines moeten sluiten. Dit geldt voor alle horeca op of in een sportgelegenheid. Kleedkamers en toiletten mogen open blijven. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt deze maatregel wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.

 

Vrij spelen en training

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. Kleedkamers zijn gesloten en alléén het toilet in het voorportaal is open.

Eventueel aanvullende regels komen van tennisschool JvdA.

 

Competitie

Als het weer het toelaat kunnen dus alle competitiewedstrijden doorgaan, ook de Kia Tenniskids competitiewedstrijdjes. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Voor alle competitiewedstrijden geldt toeschouwers, bijv. opa en oma, broertjes en zusjes , familie, vrienden zijn niet toegestaan.

 

Toernooien

De wedstrijden van de geplande toernooien kunnen doorgaan. Jeugdleden t/m 17 jaar die door een ouder naar een toernooi op een andere vereniging worden gebracht, worden gezien als begeleider en mogen blijven kijken. Als een jeugdlid t/m 17 jaar op de eigen accommodatie speelt, dan worden ouders (ook als ze het kind brengen naar de club) als toeschouwer gezien en mogen zij niet blijven kijken.

 

LLTV heeft ter ondersteuning van de maatregelen de volgende toevoegingen:

- bij de ingang van het tennispark staat een desinfectie dispenser

- we hebben één richting gecreëerd voor de toiletten en kleedkamers gedurende de competitie

- je mag eten voor jezelf meenemen, NIET voor je team en/of tegenstanders

- tafels en stoelen op het terras worden NIET verplaatst

 

Bovenstaande maatregelen zijn belangrijk, maar jij bent het meest belangrijk; jij hebt het meeste invloed op het eronder krijgen van Corona door het opvolgen van de maatregelen.

Hopelijk helpen deze maatregelen opdat we spoedig na 20 oktober weer "normaal" kunnen tennissen.

 

Namens het bestuur

Rob Bluiminck, voorzitter

< terug naar het overzicht