Nieuws

SPONSOR IN BEELD: Richard Snelders (Snelders Sport Elst)

Geplaatst op vrijdag 19 juni 2020

Op een doordeweekse dag loop ik ’s ochtends de prettig ogende zaak van Snelders Sport, Dorpsstraat 24 te Elst,  binnen en omzeil diverse klanten vanwege de 1,5 meter Corona afstand. Ik meld me bij de balie voor het interview met Richard Snelders. Na een hartelijk welkom word ik door diverse voorraadruimtes met allerlei sportmateriaal naar Richards kantoor geleid.

Samen met zijn vrouw Ellen is Richard sinds 2003 eigenaar van de zaak. Ellen verricht de kledinginkoop en verzorgt de administratie. Richard alle andere zaken. Snelders Sport is in 1980 door zijn ouders opgericht. Aanvankelijk hadden ze een zaak van 60m2. In 1982 werd de zaak al uitgebreid door de melkhandel ernaast te kopen, toen deze ging stoppen. En in 1987 werd de Simca garage erbij gekocht, toen ook deze zaak daar stopte. In totaal beslaat de winkel nu 500m2.  In 1992 is Richard al mee gaan draaien in de zaak van zijn ouders, maar daarvoor was hij al vaak bezig in en rond de zaak.  Ellen en Richard hebben vier mensen in dienst en twee oproepkrachten. Twee personeelsleden zijn al meer dan 30 jaar in dienst.

Een van de personeelsleden, Stefan Nab, is specialist op tennissportartikelen en daarbij een zeer verdienstelijke tennisser. Stefan werkt ook al weer ruim 15 jaar bij Snelders Sport.

Afgelopen 13 Mei bestond de zaak 40 jaar, maar het geplande feest met klanten, relaties en familie in een tent voor de zaak kon helaas geen doorgang vinden vanwege het vermaledijde Covid-19 virus.

De belangrijkste pijlers bij Snelders Sport zijn voetbal, tennis en hockey, maar ook artikelen voor zaalsporten worden bediend. Denk hierbij aan basket- , volley- en handbal, maar ook squash. Daarnaast kan je bij Snelders Sport terecht voor artikelen op gebied van wandel- en zwemsport, running, fitness en skaten.

Het adherentiegebied van Snelders Sport ligt tussen Arnhem en Nijmegen. Richard heeft met zo’n 50 sportverenigingen zakelijke contacten en vindt sponsoring hierbij een belangrijk aspect. Richard: ‘door sponsoring geef je een vereniging wat, en aan de andere kant krijg je als zaak een netwerk, met ook wederzijds sociale contacten’.

Richard heeft al bij diverse verenigingen een webshop geregeld, zodat je met een inlogcode allerlei artikelen kan bekijken en bestellen. Hij is nu ook met de sponsorcommissie van LLTV bezig om dit bij onze vereniging mogelijk te maken. Daarnaast kan je via www.sport2000.nl alle sportartikelen en -kledij bij Snelders Sport bestellen. Hun eigen website www.snelderssport.nl is in de testfase en zal dus binnenkort echt online zijn. Nu word je nog via de laatste website doorgelinkt naar sport2000

 

Ook is Richard (56 jr.) zelf actief op sportgebied.  Vroeger veel gevoetbald bij Elistha in Elst en VDZ in Arnhem (VDZ, een afkorting van een prachtige clubnaam: Volharding Doet Zegevieren) en daarnaast zeer actief met squash. Hij was ook leraar squash.  Helaas ontstonden er al op vroege leeftijd knieproblemen. Sinds kort tennist hij bij De Helster en wil binnenkort het wielrennen gaan oppakken. Zijn vrouw Ellen tennist en houdt zich ook bezig met hardlopen.

 

Richard zou het zeer op prijs stellen als LLTV een bijeenkomst voor sponsoren organiseert met een praatje, een hapje en een drankje. Of een activiteit waarbij de sponsoren kunnen tennissen en onderling kennis kunnen maken en netwerken.

 

Als lid van LLTV kan je voor alle tennisartikelen, inclusief tenniskleding, goed terecht bij Snelders Sport. Je krijgt er een deskundig advies, en ook kans op voordelen na een aankoop, al of niet via de bovenvermelde website, door (gratis) mee te loten voor een bepaald artikel.

Voor nadere informatie bel naar 0481-374255 of mail naar info@snelderssport.nl of kijk op de website www.snelderssport.nl   Een bezoek aan de winkel in Dorpsstraat 24 te Elst levert ook een schat aan informatie op. Wie weet vind je daar je nieuwe tennisrok- of broek, of laat je daar je racket opnieuw eens goed bespannen.

Ton Serrarens

 

 

< terug naar het overzicht