Nieuws

COVID-19 - Update

Geplaatst op vrijdag 19 juni 2020

Sinds de laatste update zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd vanuit de overheid, NOC*NSF en KNLTB. Wat niet is veranderd is de regel dat de lokale overheid (Gemeente Nijmegen) deze aanpassingen voor ons moet goedkeuren én dat de basis regels

·         was vaak de handen,

·         hoest en nies in de binnenkant van de elleboog,

·         schud geen handen en

·         houdt 1,5m afstand

nog steeds van kracht zijn.

 

Op dit moment mogen zowel jeugd als senioren weer tennissen op het park. De veiligheid omtrent onze gezondheid is nog steeds zicht- en voelbaar.

Jij mag niet blijven hangen op het park, geen tennispraatje en of drankje. Ook het clubhuis is bijvoorbeeld niet open. De nieuwe verordening van 15 juni jl . vanuit de veiligheidsregio schrijft weliswaar voor dat het mag echter moet Gemeente Nijmegen eerst ons plan goedkeuren hoe wij het clubhuis willen gaan openen. Gemeente zal toetsen of wij voldoen aan de maatregelen als genoemd in de verordening.

De bar cie. heeft een plan opgesteld en ten tijde van publicatie is het mogelijk al ingestuurd naar de Gemeente.

 

Activiteiten welke op dit moment wel kunnen / doorgaan:

·         de (najaar) competitie gaat van start zoals aangekondigd door de KNLTB en onze wedstrijd cie.;

·         het afhangen van alleen 1x per week is versoepeld, er is geen beperking meer op het aantal keren dat afgehangen mag worden;

·         Geen Corona coördinator meer voor de jeugd;

 Een veel gestelde vraag: "Hoe lang gelden de richtlijnen nog en  of welke versoepelingen komen er?" kan niemand beantwoorden. De enige aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is volgens de geleerden een tweede Corona golf dit jaar.

Om te voorkomen dat LLTV een haard wordt in deze 2e golf doe ik een beroep op eenieder scherp te blijven op de basis regels en spreek elkaar hier op aan indien deze niet gevolgd worden.

< terug naar het overzicht