Nieuws

Update en Inschrijven Competitie Najaar 2020

Geplaatst op maandag 25 mei 2020

De KNLTB heeft besloten dat de voorjaarscompetitie doorgeschoven kan worden naar het najaar.  Clubs beslissen zelf of ze dit volgen of niet, er kunnen teams teruggetrokken/toegevoegd worden. Deze competities worden gespeeld  zonder promotie/degradatie en de teamrechten van het voorjaar 2020 schuiven door naar het voorjaar van 2021. ​

We kiezen er niet voor om de voorjaarsteams door te schuiven naar het najaar.

Het is nog maar de vraag of de competitie in het najaar volledig door gaat en ook is nog niet duidelijk hoeveel teams we tegelijkertijd op het park kunnen ontvangen. ​We volgen hierbij het beleid van de KNLTB en de gemeente Nijmegen.

We hebben in overleg met het bestuur het volgende besloten:

  • We beschouwen het jaar 2020 verloren voor de competitie, alles wat er in het najaar gespeeld kan worden zien we als mooi meegenomen. 
  • We zullen de ingeschreven teams van het voorjaar 2020 doorschuiven naar het voorjaar van 2021. Uiteraard inventariseren we op tijd of er wijzigingen zijn.
  • De inschrijving voor de najaarscompetitie staat vanaf nu open. Je kunt je als team inschrijven, losse inschrijvingen proberen we te plaatsen in teams waar plek over is (minder dan 6 spelers). 
  • We willen in deze bijzondere omstandigheden graag iedereen evenveel kans geven om te spelen in dit najaar. ​Daarom doen alle teams mee aan een loting als dat noodzakelijk is. Dat betekent dat eerder opgestelde richtlijnen met betrekking tot competities voor 2020 niet gelden. Vanaf 2021 pakken we de organisatie weer op als 'normaal', voor zover dat dan weer kan.
  • We zetten de inschrijving open voor de vrijdagavond, zaterdag en zondag. Voor de vrijdagavond is er alleen de mogelijkheid om te dubbelen, voorlopig gaan we uit van de ‘normale’ 10 teams voor de vrijdag. Op de zaterdag kan er ingeschreven worden voor de enkel-dubbel competitie en dubbelcompetitie. Gezien de bezetting op het park kunnen er maximaal 10 teams voor de enkels en 10 teams voor de dubbels geplaatst worden op de zaterdag. Voor de zondag zijn er 10 plekken, enkel of dubbel. De woensdagavond wordt helaas niet aangeboden door de KNLTB in het najaar.
  • Je kunt als team een 1ste en 2de voorkeur opgeven, we loten alleen op de 1ste voorkeur. Mocht je uitgeloot worden en er is nog plaats op je 2de voorkeur dan zullen we je daarvoor inschrijven

Alle bovengenoemde punten zijn uiteraard onder voorbehoud, het kan best zijn dat de KNLTB de competitie nog gaat aanpassen; bijvoorbeeld maar 3x spelen per team in plaats van 6-7 keer. 

Inschrijven kan via de website tot en met zondag 7 juni!!

Met sportieve groet,

Commissie wedstrijdtennis

< terug naar het overzicht