Nieuws

WERKNEMERS IN BEELD: Gijs van den Bosch en Theo Knipping

Geplaatst op donderdag 21 mei 2020

Lenny Rijken belde mij namens het bestuur van LLTV op met de vraag of ik ook eens de werknemers en actieve vrijwilligers wilde interviewen, naast de interviews die ik doe voor ‘sponsor in beeld’. De LLTV leden weten vaak niet wie het park onderhoudt en wat daarbij komt kijken. Ook de actieve vrijwilligers blijven vaak buiten beeld. Het lijkt mij een goed idee, dus toog ik op een maandagochtend richting LLTV om de onderhoudsmensen Gijs van den Bosch en Theo Knipping te ontmoeten. Ik werd door hen en de interieurverzorgenden hartelijk verwelkomd in de LLTV-kantine. Deze twee interieurverzorgenden komen nog een keer apart aan de beurt voor een interview.

Op maandag- en woensdagochtenden wordt het tennispark onderhouden door Gijs en Theo.  In de lente- en zomermaanden krijgen ze op de maandagochtenden assistentie van Eric Winters. Bij grote evenementen (voor- en najaarscompetitie, open toernooien) werken ze regelmatig extra.

Gijs is 72 jaar en heeft ruim 40 jaar horeca ervaring als ondernemer van een restaurant op de Veluwe. Hij vindt het prettig om nu in zijn pensioengerechtigde tijd toch wat te doen te hebben, waarbij hij ook nog wat verdient. Hij werkt sinds kort ook als onderhoudsman bij de ‘kleine’ tennisvereniging aan het Lentseveld. Theo is 66 jaar en heeft voordien altijd als plantenkweker in Lent gewerkt. Hij is de man met de groene vingers en zorgt dat het park naast de banen er piekfijn bij ligt.

Eric is 51 jaar en sinds zijn hersenbloeding in 2009 gehandicapt.  Voor deze hersenbloeding was hij field sales manager bij Leaf Holland (bekend om kauwgom, snoep etc.). Hij werkt nu met zijn NAH (=Niet Aangeboren Hersenletsel) als vrijwilliger bij LLTV, en waardeert dat LLTV hem deze kans biedt, en dankzij Gijs en Theo lukt dit ook steeds goed. Daarnaast is Eric als vrijwilliger werkzaam bij NEC en het hertenkamp aan de Lentse Schoolstraat.

Gijs en Theo zorgen o.a. voor de banen en de netten. De banen worden regelmatig geveegd, en het blad wat op de banen ligt, wordt met een bladzuiger weggeblazen. Als dat blad namelijk zou blijven liggen, komt er mosvorming onder en dat is slecht voor de kwaliteit van de banen. Een van de andere taken is om alle vuilnis op te ruimen. Verder zorgen ze ook voor de groenvoorziening van het park, en bij open toernooien en competities regelen zij dat de vlaggen er goed bij hangen. Als de voorjaarscompetitie weer begint, zetten zij het tuinmeubilair weer buiten en onderhouden zij dit ook.

Ze ergeren zich wel aan het feit dat de kwaliteit van diverse groene doeken rondom de velden belabberd is, en zouden graag zien dat sponsorcommissie daar eens werk van zou maken. Zij willen evt. nieuwe doeken graag ophangen. De communicatie met de sponsorcommissie over dit soort zaken kan beter, vinden zij. Een andere ergernis is het materiaalhok. De trainers maken daar een rotzooitje van, ondanks diverse malen daar met hen over gesproken te hebben.  Verder verbaast het hen dat er zoveel kleren blijven hangen. Gelukkig vinden deze kleren, als ze na enkele maanden niet zijn opgehaald, altijd wel een goede bestemming. Een wens van hen zou zijn dat het hele park rookvrij is, want er worden nog regelmatig peuken gevonden op plekken waar eigenlijk niet gerookt mag worden, zeker tijdens competities en grote toernooien.

Gijs zorgt i.o.v. het bestuur ook voor het gebouw. Indien er zich problemen voordoen of als er controles moeten plaatsvinden, is hij eerste aanspreekpunt.  Hierbij komt zijn horeca ervaring goed van pas.

Dus LLTV-leden, besef dat als je lekker aan het tennissen bent, dit mede mogelijk gemaakt wordt door Gijs, Theo en Eric, en dat je contributiegeld goed besteed wordt.

Ton Serrarens

< terug naar het overzicht