Nieuws

COVID-19 Update 3 mei - vanaf 11 mei weer jeugd les in aangepaste vorm

Geplaatst op zondag 3 mei 2020

Beste leden,

Hieronder vinden jullie de stand van zaken rondom de opening van het tennispark voor de jeugd tot 18 jaar.
 
We gaan vanaf maandag 11 mei weer in aangepaste vorm tennislessen aanbieden voor de jeugd, mits we voldoende vrijwilligers hebben die de rol van begeleider op zich kunnen nemen. De begeleider zorgt ervoor dat alle jeugdleden die het park opgaan de regels kennen, en zorgt ervoor dat die regels ook gevolgd worden. De ouders van de jeugd zullen hierover een aparte mail ontvangen.
 
De tennisschool zal een lesschema maken dat voldoet aan de regels van de Gemeente Nijmegen, en daarna de jeugdleden informeren op welke dag en tijd ze zijn ingedeeld. 
 
Waarom starten we pas op 11 mei?
Om de jeugd te laten tennissen, moeten we de regels van de Gemeente Nijmegen volgen. Deze regels zijn deels gelijk aan die van het NOC*NSF en KNLTB, maar voor een deel ook specifiek voor de Gemeente Nijmegen. Op donderdag 30 april zijn de laatste regels duidelijk geworden, met daarin o.a. dat een commerciele partij (zoals onze tennisschool) activiteiten mag uitvoeren op een sportpark. Jullie zullen begrijpen dat deze laatste regel nogal relevant is voor LLTV en de tennisschool.  De gemeente zal de regels handhaven en bij het niet opvolgen van de regels kan LLTV een (fikse)boete krijgen.
 
Donderdag zijn het bestuur, de jeugdcommissie en de tennisschool aan de slag gegaan om het tennissen op het park te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het doen van aanpassingen op het park, een lesschema maken en het indienen van het verplichte plan van aanpak bij de Gemeente Nijmegen. Dit plan van aanpak zullen we op maandag 4 mei indienen. Daarna zal de gemeente binnen 2 werkdagen reageren (en waarschijnlijk goedkeuren). De goedkeuring verwachten we (mede vanwege bevrijdingsdag) niet voor woensdag 6 mei. We hebben daarom besloten om de lessen te laten starten op maandag 11 mei, gelijk met de start van de scholen.
 
We vragen dus nog heel even jullie geduld, zodat we daarna veilig en volgens de regels van de Gemeente Nijmegen kunnen tennissen.

< terug naar het overzicht