Nieuws

SPONSOR IN BEELD: Jur Mombarg

Geplaatst op woensdag 4 maart 2020

Op een dag die maar 1x per vier jaar bestaat heb ik een afspraak met één van de drie eigenaren van het hoveniersbedrijf ‘Geknipt Voor Uw Tuin’, Jur Mombarg. Dit bedrijf is te vinden aan de Lentse Schoolstraat 20. Al fietsend en laverend langs alle corona virussen kom ik gezond aan bij Jur, die mij zonder mondkapje en handschoenen allervriendelijkst ontvangt in het kantoor annex woonkamer van de twee andere eigenaren: zijn ouders Haico Mombarg en Monique v. Eldik.

Buiten in hun tuin bevinden zich allerlei bomen, planten, houtwerk en ijzeren palen, die gereed staan om naar klanten vervoerd te worden, of aan klanten te laten zien wat voor mogelijkheden er allemaal zijn.  Het bedrijf bestaat sinds 2002, en Jur is sinds een jaar of vier medevennoot in het bedrijf. Jur is 25 jaar, en bruist van de energie, en praat vol vuur over het bedrijf en zijn werkzaamheden.

Monique v. Eldik heeft de naam van het bedrijf bedacht, en het heeft intussen in Lent en omstreken een uitgebreide naamsbekendheid verkregen. Het bedrijf wordt voornamelijk door Jur gedreven, waarbij zijn vader Haico op de achtergrond hem van de nodige adviezen voorziet en tevens al het ijzerwerk en laswerk voor zijn rekening neemt. Moeder Monique is werkzaam in de winkel, die tevens dienst doet als postkantoor van postNL. Winkel en postkantoor bevinden zich aan de zijkant van het huis. Winkel en postkantoor zijn open van dinsdag t/m zaterdag.

Het hoveniersbedrijf heeft drie werknemers en één stagiaire. Het bedrijf is een allround hoveniersbedrijf, waarbij schuttingen van stalen frames met stalen onderbouw een extra specialiteit zijn. Jur weet verder veel van boomverzorging. Hij heeft daar vele certificaten in gehaald, echter zonder het einddiploma, want te druk met het bedrijf om dat nu nog af te ronden. ‘Geknipt Voor Uw Tuin’ is vooral werkzaam in Nijmegen Noord, en het heeft gelukkig een goed gevulde orderportefeuille.

Enkele jaren geleden kwam het bedrijf even in een wat vervelend daglicht te staan. Jur had de bomen (populieren) in het Sprokkelbos gekandelaberd (een speciale manier van snoeien). Dat gaf nogal negatief commentaar, m.n. in het blad de Lentse Lucht. Uiteindelijk bleek dat het een juiste ingreep was van Jur om het bos te sparen en een kindvriendelijke toegang te bieden. Als dat niet was gebeurd was het een onveilig bos geworden. Nu spelen er veel kinderen, vaak in gezelschap van ouders of grootouders.

Jur is op sportgebied aardig actief: hij voetbalt 2x p.w. bij DVOL en doet daarnaast nog 2x p.w. aan ‘crossfitten’. Eén keer per jaar hanteert hij het tennisracket tijdens het teamtoernooi in de week van ’t LOT. Hij doet mee met de ‘dikkoppen’, de naam van hun carnavalsclub. Deze vriendenclub schrijft zich op initiatief van Jeroen Artz in voor het teamtoernooi, en in 2018 werden ze zowaar nummer 1.  Jur vindt het een hartstikke leuk toernooi, en hoopt dit jaar weer mee te kunnen doen.

Het bedrijf sponsort LLTV vanwege het ‘dorpse gevoel’ om iets te willen doen voor de Lentse/dorpse gemeenschap. Daarnaast hoopt Jur hiermee ook sport te stimuleren.

 

Mocht je iets aan je tuin willen doen of helemaal opnieuw willen inrichten en heb je deskundige hulp of advies nodig, kijk dan voor meer informatie op www.gekniptvooruwtuin.nl   Mailen kan via info@gekniptvooruwtuin.nl en bellen via 06-13148700.  Voor winkel en postkantoor is het telefoonnummer 024-3603948

 

 Ton Serrarens

< terug naar het overzicht