Nieuws

Sponsor in Beeld: Brigitte Straatman en haar man Kees van der Luijt van Ami Kappers

Geplaatst op donderdag 23 januari 2020

Op een bijna winterse avond fietste ik rond 20u. naar de AMI kapperssalon in Lent. De mist was dusdanig dik, dat het leek alsof de AMI kappers al hun hairspray in de buitenlucht hadden verbruikt ter verwelkoming van mijn komst voor dit interview. De AMI kapsalon ligt aan de Frankrijkstraat 143-145, aan de westzijde van het gebouw waar ook supermarkt Jan Linders vertoeft. Ik werd hartelijk welkom geheten door de eigenaresse van de zaak, Brigitte Straatman en haar man Kees van der Luijt. De zaak oogt groot en ruim, met vele stoelen, spiegels en een gezellig zithoek voor wachtende klanten, waar een automaat staat voor koffie en thee.

Het woord AMI is afkomstig van het Franse woord ami (vriend) en amie(vriendin). De e van amie is weggelaten, want AMI staat vlot en dekt toch de uitstraling van vriendelijkheid in algemene zin.  En handig is dat de A altijd bovenaan staat bij diverse zoekopdrachten op internet.

AMI kappers is een franchise onderneming met 110 zaken.  Brigitte runt vier zaken: in Lent, Bemmel, Elst en in Schuytgraaf, een nieuwe wijk van Arnhem. In Lent is Brigitte zes jaar geleden gestart en het loopt zeer goed, mede dankzij haar rechterhand Astrid Hendriks-Scheerder, die bedrijfsleidster is . Het zijn vooral de mensen uit de nieuwe wijken in Lent die AMI kapsalon bezoeken, hoewel er toch ook wel een redelijk aantal autochtone Lentse klanten zijn.  AMI kappers heeft een eigen landelijk vaktechnisch team met een eigen haarmodellijn. In het team van Brigitte werken 38 mensen, waarvan twee mannen. Zij worden a.h.w. op handen gedragen door de overige 36 vrouwen, volgens Kees. Drie van deze 38 behoren tot het vaktechnisch team. Zo’n vaktechnisch teamlid traint het overige personeel, zodat ieder deskundig is of wordt op innovatief haargebied. Elk jaar wordt via een show de nieuwe haarlijn van dat jaar vertoond, waar meestal zo rond de 800 mensen op afkomen.  AMI kappers heeft daarnaast een eigen bedrijfskledinglijn, een eigen productenlijn met recyclebare verpakkingen. Tot nu toe is AMI kappers de enige die dat laatste heeft.

Bij AMI kappers kan je zowel op afspraak als zonder afspraak terecht. Dat laatste kan wel eens een langere wachttijd opleveren in de Kerstperiode of op zaterdagen, maar er is altijd wel een krant of magazine en een kop koffie of thee om de wachttijd goed door te komen.

AMI kappers is 6 dagen per week van 9 tot 18u. open, behalve op zaterdag, want dan is de sluitingstijd 16u., en op maandag- en donderdagavond, want dan wordt er pas om 20u. gesloten.

AMI kappers Lent sponsort LLTV uit een sociale betrokkenheid met Lent. ‘Op deze manier kunnen wij als zaak ook wat bijdragen aan het dorp’, aldus Brigitte.

Brigitte heeft weinig tijd voor sport, maar vindt skiën erg leuk, en kan dat volgens haar man ook goed. Kees heeft een uitgebreid tennisverleden, vanwege een knieprothese nu teruggeworpen, maar is aan het revalideren. Het kriebelt weer wel bij hem. Hij is ook een tijdlang penningmeester bij de tennisvereniging in Ermelo geweest. Brigitte en Kees wonen in het dorp Oosterhout, en overwegen wel om samen weer eens aan sport te gaan doen, waarbij tennis zeker meegewogen wordt.

Kees vertelt dat hij wel ideeën heeft qua sponsoring. Bijv. een toernooi meesponsoren om herkenbaar te zijn, een middag of avond voor sponsors organiseren, of een sponsor de mogelijkheid bieden een keer per jaar de banen te gebruiken voor het personeel, met gebruik van de bar.   

Wil je dat je haar een keer echt goed zit, maak dan online een afspraak via www.amikappers.nl

Bellen kan ook nog wel via 024-2020995. Mailen voor afspraak gebeurt niet meer, maar wil je toch iets vragen of opmerken dan kan dat via lent@amikappers.nl

Ton Serrarens

 

 

< terug naar het overzicht