Nieuws

SPONSOR IN BEELD: mw. Shegeft van Persia Atelier

Geplaatst op woensdag 1 mei 2019

Op een mooie voorjaarsdag word ik op Bloemenhof 8 hartelijk welkom geheten door mw. Shegeft.  In de gang valt de eigen gecreëerde omkleedcabine op. Haar atelier is op de 1e verdieping.

In de woonkamer zie ik een mooie foto van haar moeder. Helaas is haar moeder twee maanden geleden overleden. Ik zie de emotie in haar ogen als ze erover praat.

Mw. Shegeft is eigenaresse van Persia Atelier. Oorspronkelijk komt ze uit Iran, maar is daar om politieke redenen weggegaan, samen met haar gezin. Ze heeft eerst enkele maanden in India vertoeft, en is in 1993 in Nederland terechtgekomen. Veel van haar familieleden zijn uitgezworven over West-Europa. In Iran heeft ze een gedegen opleiding tot naaister gehad. In 2000 is ze samen met een andere vrouw een eigen atelier in Zwolle gestart. In het begin was het wel wennen, want er moest ook veel kledij gerepareerd worden, en dat was ze niet zo gewend. Vanaf 2006 woont ze in Lent, en al snel startte ze ook hier haar eigen atelier. Ze vindt het prettig dat ze eigen baas is, en alles zelf kan regelen. Ze vindt het werken met haar handen erg fijn, en dan vooral iets nieuws maken. Maar ze geniet ook als ze iets kan repareren en de klant tevreden de deur uitgaat. Ze heeft zelfs een paar keer een leren overtrek voor de zitting van een motor gemaakt, evenals voor autostoelen. Ook heeft ze enkele malen tenten geheel gerepareerd. Ze is dus erg handig, en merkt wel dat jongeren niet meer zelf kunnen naaien. Haar clientèle is vooral van 5 tot 45 jaar, maar er komen ook geregeld ouderen langs. Deze ouderen proberen het vaak eerst zelf, maar als het dan niet lukt, komen ze bij haar terecht. Ze wil graag helpen, en dat valt in goede aarde.

Waarom sponsort ze nu eigenlijk de tennisvereniging LLTV?  Dat heeft vooral te maken dat ze in Lent woont, en iets wil betekenen voor mensen in Lent. Daarnaast kijkt ze heel graag naar tennis op TV. Ze weet nog hoe mooi Sampras en Agassi speelden, en nu dan Federer. Verder vindt ze tennis een rustige en nette sport, er wordt met respect met elkaar omgegaan, en het is bijna nooit ruw.  Ze vindt het ook bijzonder dat je deze sport van jongs af aan tot hoge leeftijd kan spelen. Zelf tennist ze niet, maar wandelt elke dag 40 minuten, fietst ook bijna elke dag en gaat 1x per week aquajoggen.

Ik durf te stellen dat mw. Shegeft ‘gouden handjes’ heeft, want ze is zeer vakkundig.

Mocht je dus iets willen laten naaien van nieuw tot reparatie, dan is Persia Atelier dichtbij. Het atelier is elke werkdag open van 14-20u. aan de Bloemenhof 8. Mw. Shegeft doet altijd zelf open.

Telefonisch is ze bereikbaar via 024-8444112, en haar mailadres is: f-shegeft@hotmail.com  

Ton Serrarens

< terug naar het overzicht