Nieuws

Hoe leuk en gezellig een bardienst kan uitpakken

Geplaatst op woensdag 6 maart 2019

Dinsdagavond 19 februari, een avond die bijna niemand zich zal herinneren. Behalve dan dat het de 50ste dag van het jaar was of dat Liverpool – Bayern in een 0-0 eindigde in de CL. Verder een doodnormale avond. Ergens in januari deed Heidi een noodoproep aan alle bekende bardienstvrijwilligers om de bardienst van 19 februari in te vullen. Daarom reageerde ik via de e-mail dat ik deze bardienst wel op me wilde nemen. Ik heb Erwin gevraagd om mij gezelschap te houden tijdens de bardienst en als het druk zou worden, dat hij eventueel kon bijspringen; het was immers een prima tennisavond.

Alle bardienst vrijwilligers weten hoe het werkt. Je haalt iets na 19.00 uur de sleutel op bij Mieke en opent de bar; niet alleen de deuren, maar je doet de lichten aan, maakt de toegang tot het terras mogelijk, doet de muziek aan en vult de kassalade. Nu stond ik voor een verrassing. De sleutel was al opgehaald, zei Kees vertwijfeld. Dat had Mieke hem verteld. Ik toog toch maar naar de bar. Daar aangekomen trof ik geen barvrijwilliger aan en ook geen sleutel. Toen maar de sleutel van Joris geleend, zodat ik de boel wel kon opstarten.

Ik dacht laat ik toch even Mieke bellen om te vragen wie de sleutel dan had opgehaald. Mieke gaf aan dat het een ‘meisje’ was dat zij niet kende. Ik vroeg haar nog of zij wel vaker aan een vreemde de sleutel meegaf. Waarop zij lachend ‘nee’ zei. Enfin, ik begon met de bardienst en rond 20.00 uur verscheen Mariëtte aan de bar. Ze begon al met de vraag of ik bardienst had. Waarop ik zei: ‘nu wel’. ‘Oh, ik ook, samen met Ilse (aan het tennissen op baan 5, het ‘meisje’ waar Mieke het overhad)’. We waren overeengekomen dat Erwin, die net was binnen komen lopen, en ik de bardienst zouden draaien totdat Mariëtte klaar zou zijn met de training en Ilse ook weer binnen zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Tot 21.00 uur hebben Erwin en ik de bardienst met gezelligheid, liters thee voor heel veel dames (op zo’n voetbalavond) en inderdaad voetbal op de tv. Daarna namen de dames het over. Met een glas wijn en een kruk, zetelden zij zich achter de bar. De afspraak was dat wij het na het voetbal weer zouden overnemen en zouden sluiten. Prima deal toch?

Wat bleek achteraf, Mariëtte/Ilse en ik hadden beiden bij Heidi gemeld dat we de bardienst wel wilden invullen. Zonder bevestiging zijn wij plichtsgetrouw onafhankelijk van elkaar naar LLTV gegaan. Het was hartstikke gezellig. Moeten we vaker doen. Gelukkig hebben we de foto nog. By the way, ik was om 23.30 uur al weer thuis. Dus geen bezwaar om barvrijwilliger te worden vanwege lange/late bardienst.

Beste clubleden, LLTV zoekt nog steeds barvrijwilligers. We zijn hard op zoek naar LLTV’ers die op doordeweekse avonden, toernooien of andere (weekend) activiteiten de bardienst willen draaien. Met name doordeweeks is de nood hoog! Je kunt je als individu, duo of als team opgeven en zelf bepalen wanneer en hoe vaak je draait.

Klik hier om je aan te melden!

Met sportieve groet,

Michel van Tilborg

< terug naar het overzicht