Nieuws

Sponsor in beeld, Bob Jacobs van De Variabele

Geplaatst op donderdag 21 februari 2019

Op een winderige dag heb ik met Bob Jacobs (44 jr.) afgesproken in zijn bedrijf De Variabele aan de Bemmelseweg 73 te Elst. In een fris ogende ontvangstruimte word ik door Bob hartelijk ontvangen.

Bob is telg uit een Lents familieschildersbedrijf. Zijn opa (vader van vader) was in Lent een bekende huisschilder. Zijn vader heeft het bedrijf verder uitgebreid, en vanaf 1997 heette het bedrijf officieel Jacobs Schilderwerken. Bob was bezig met de lerarenopleiding schilderen te Eindhoven, maar na drie jaar kwam hij liever in het bedrijf van zijn vader werken. Rond 2000 kwam het schildersbedrijf Ton Gerrits uit Nijmegen bij Jacobs Schilderwerken. Deze overname heeft de zaak een enorme boost gegeven, en kwam intensievere samenwerking met diverse woningbouwcoöperaties verder van de grond. Het werd van puur schildersbedrijf steeds meer een totaal onderhoudsbedrijf.  Samen met andere schildersbedrijven werd samenwerking gezocht, m.n. op gebied van innovatie. Door deze samenwerking werden de contacten steeds intensiever en uiteindelijk werd er een aanzet gegeven om een daadwerkelijke samensmelting te onderzoeken. Twee ontwikkelingen bespoedigden deze zaak. Ten eerste de politieke ontwikkelingen: woningbouwcoöperaties moesten zich beperken tot verhuren, en onderhoud uitbesteden aan bedrijven.  De tweede reden was dat duurzaamheid een steeds belangrijker item werd bij onderhoud van woningen en gebouwen. In 2017 besloten drie van de vier grote schildersbedrijven samen op te gaan in De Variabele, en vanaf 2018 voeren ze alle drie dezelfde naam en logo. De Variabele heeft 3 vestigingen: regio Nijmegen (waaronder ook Elst en Lent), regio Arnhem/Doetinchem en regio Utrecht/Veenendaal, en intussen al 230 mensen in dienst. 

De Variabele houdt zich bezig met:

  • Projecten: onderhoud en verbouw.  Bob is hierbij de proceseigenaar, zoals dat zo mooi heet.
  • Service, 24uur/7dg. Dit is met name contractwerk middels servicecontracten voor dagelijks en mutatieonderhoud voor instanties en bedrijven. Denk hierbij bijv. aan een lekkende kraan, etc.  De zogenaamde hit-and-run services
  • Innovatie, waarbij De Variabele optimaal meedenkt met de klant en ook met nieuwe concepten komt.

Alle takken van sport leveren bovenstaande diensten op alle markten die denkbaar zijn in het onderhoud.

 

Bob heeft tot zijn 15e jaar bij LLTV getennist, maar kreeg toen veel last van zijn elleboog en is gestopt. Hij heeft tot zijn 22e de sportcarrière voortgezet bij voetbalvereniging DVOL. Daarna heeft hij veel tijd in zijn werk gestoken (en nog steeds). Toch begint het gevoel om te tennissen wel een beetje te kriebelen, en hij overweegt om t.z.t. de draad bij LLTV weer op te pakken.  Bob sponsort LLTV met zijn bedrijf De Variabele ( v/h dus Jacobs Schilderwerken) uit solidariteit met Lent en een gunfactor voor LLTV. Hij sponsort ook DVOL om dezelfde reden, en maakt daar ook deel uit van de sponsorcommissie. Bob is eveneens actief voor de Koningsdag in april te Lent. Samen met diverse anderen inwoners van Lent heeft hij dit weer nieuw leven ingeblazen en het is een toenemend succes geworden, waar veel kinderen en volwassenen op afkomen.

In het kantoor waar ik het interview met Bob had, hangt een spreuk:  ‘Ja, maar wat als alles lukt’. Het  succes van De Variabele toont aan dat al veel is gelukt. Het is dus een mooie vraag of uitdaging om er voor de komende jaren mee aan de slag te gaan.

Als Bob mogelijk weer lid wordt van LLTV, kan hij misschien ook t.z.t. lid worden van de sponsorcommissie (?)

Mocht je nu geïnteresseerd zijn geraakt in het reilen en zeilen van De Variabele kijk dan eens op hun fraaie website https://devariabele.nl   Telefonisch bereikbaar onder 0800-7107 en per mail via info@devariabele.nl

Ton Serrarens

< terug naar het overzicht