Nieuws

Informatie over de voetbrug Turennesingel - Bekkersland

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

De gemeente Nijmegen pleegt al enige tijd onderhoud aan de voetbrug tussen de Turennesingel en Bekkersland. Veel leden maken gebruik van deze voetbrug, vandaar dat we even een update geven.

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt duurt het onderhoud en herstel van de voetbrug tussen de Turennesingel en het Bekkersland aanzienlijk langer dan was gepland. De gemeente moet heelaas de geplande openstelling, van uiterlijk 21-12-2018, opnieuw uitstellen.

De oorzaak hiervan ligt in het gebruikte materiaal van de balusters (staanders van de leuningen). Na verwijdering van de oude conserveringslaag op deze balusters is gebleken dat deze van gietijzer zijn en door de vele gaten, oneffenheden en roest in de bevestigingsgaten niet zomaar opnieuw verzinkt en van een coating voorzien kunnen worden.  Helaas is daarnaast eind vorige week gebleken dat de aangebrachte afwerkingslaag niet de juiste kwaliteit heeft en is afgekeurd.

De oorzaak van dit tweede probleem zit hem in feit dat tijdens het gasvorming onder de poedercoating plaats vindt, waardoor er blaasvorming optreed. Deze blaasvorming is niet acceptabel aangezien dit de levensduur van de conservering aanzienlijk verkort. Op dit moment wordt er onderzocht wat hier de oorzaak van is en welk alternatief er voor de afwerkingslaag mogelijk is.

Zodra de aannemer een oplossing heeft en een planning kan maken, zal de gemeente een nieuw bericht sturen.

De gemeente beseft dat het niet beschikbaar zijn van deze voetbrug, ongemakkelijk kan zijn. De gemeente biedt hiervoor zijn excuses aan.

< terug naar het overzicht