Nieuws

Sponsor in beeld: Don Del Sole van Autobedrijf Henny van Doorn

Geplaatst op woensdag 14 november 2018

Op een woensdagochtend heb ik met Don Del Sole afgesproken in zijn bedrijf aan de Windmolenweg 8 in Nijmegen.  Dit autobedrijf ligt in bedrijvenpark ‘De Grift’, vlakbij de A15. Het is een groot pand, en bij binnenkomst straalt het een en al bedrijvigheid uit. 

Don blijkt op Lentse grond geboren te zijn. Zijn Italiaanse vader is in 1961 in Nederland neergestreken. Zijn vader en (Nederlandse) moeder woonden een tijdlang in Hotel Lent aan de Veerdam. Don kwam in 1965 in Hotel Lent ter wereld.  In 1966 zijn ze met zijn allen naar Angeren verhuisd, en daar is Don verder opgegroeid. 

Don is in 2002 in de garage van Henny van Doorn aan de Griftdijk Zuid gaan werken. In maart/april 2014 heeft hij de zaak van Henny van Doorn en diens naamgeving overgenomen. Zomer 2014 is hij met zijn bedrijf  verhuisd naar het bedrijventerrein ‘De Grift’.

In principe is het een eenmanszaak, maar Don krijgt hulp van zijn schoonzus. Don houdt zich vooral bezig met BMW’s en Mini’s.  Bij zo’n 90% van zijn werk gaat het om deze merken auto’s, de andere 10% kunnen allerlei andere merken zijn.  Hij houdt zich bezig met onderhoud, reparaties, APK en tuning. Tuning is het sneller maken van voertuigen door het vermogen op te voeren. 

Don sponsort LLTV, niet zozeer omdat hij Lentse wortels heeft, maar uit sociale betrokkenheid.  Op deze manier wil hij als bedrijf zijn steentje bijdragen aan lokale verenigingen.  Hij heeft als sponsor geen speciale verwachtingen richting LLTV. Hij krijgt altijd wel keurig een uitnodiging om op de jaarlijkse avond voor vrijwilligers en sponsoren te komen, maar heeft het te druk en ook te weinig binding met de vereniging om te komen.

Hij heeft nooit getennist, wel vroeger op hoog niveau gesquasht.  Hij is hiermee gestopt, want moest wedstrijden door heel Nederland spelen, en dat was niet met zijn drukke werk (6dg/week) te verenigen. Tijdens het werk is hij echter vaak ook lichamelijk bezig, dus sport hij a.h.w. de hele dag door.

Als je nu een BMW of Mini hebt, en je wilt deskundig advies, onderhoud, reparatie, APK of tuning  van je auto, dan is Don Del Sole waarschijnlijk hét autobedrijf waar je terecht kunt.

Voor nadere info:

zie www.autobedrijfhennyvandoorn.nl  

Bellen kan ook: 024-3223821

* Interview gedaan door Ton Serrarens.

< terug naar het overzicht