Nieuws

Update Led verlichting

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018

Het heeft even geduurd maar het schip met de ‘verlichting’ (LED dan in dit geval) heeft Rotterdam aangedaan en de pakketjes zijn inmiddels opgeslagen op het park. Deze week zullen de lampen op de beugels worden voor-gemonteerd en in week 21 zullen we ‘blok voor blok’ - dus per 2 banen - overdag de lampen gaan installeren. Dit heeft normaal gesproken voor de avonden geen gevolgen, maar geeft wel overdag de beperking van -2 banen per omzetting van oude lampen naar de nieuwe LED verlichting. Hou hiermee s.v.p. rekening

Als alle lampen zijn geïnstalleerd - en die van baan 7&8 nog iets versteld zijn qua inkijk - is LLTV, wat veldverlichting betreft, weer klaar voor de toekomst. We overstijgen dan de KNLTB normering ruimschoots qua eis tav lichtsterkte voor wedstrijdtennis (voor de technici: +350 Lux gemiddeld)

Als alle lampen branden besparen we 20x1540Watt (30800 Watt per uur!!). Hiernaast is op de aanschaf zo’n €20.000 bespaard. Dat is het gevolg van de pilot periode geweest en zeker de moeite waard voor de vereniging.

Kortom het is niet alleen goed voor onze groene gevoelens ten aanzien van het milieu (Lent Green Capital) maar ook voordelig voor de LLTV portemonnee op de lange termijn. Dit door een jaarlijkse besparing op leverings- en energiekosten van ca €3500,-.

Uiteraard zal het extra licht soms nog even wennen zijn (de huidige verlichting zit namelijk qua lichtsterkte onder de KNLTB normering), maar zodra je er aan gewend bent kijkt en speelt het veel beter.

Mochten er vragen zijn dan hoor ik deze graag.

Groet namens het bestuur,  

Maikel Wijnhoven

< terug naar het overzicht