Nieuws

RUBRIEK - Sponsor in beeld: Stan Evers van ZOEVERS

Geplaatst op woensdag 2 mei 2018

Ik heb dit interview met Stan op zijn zaak afgesproken. Het valt meteen op hoe groot deze zaak aan de Griftdijk Zuid geworden is, en hoeveel soorten elektrische fietsen, oftewel e-bikes, te koop staan. Er komen steeds klanten binnen, sommigen mogen een proefritje gaan maken, en in de werkplaats wordt ook volop gewerkt.

Stan heeft eerst in de autobranche gewerkt, maar in 2008 liep dat tijdens de crisisjaren wat minder goed. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en startte in 2009 deze zaak. Het was meteen de eerste elektrische wielerzaak in Nederland. De tijdgeest zat mee, want duurzaamheid werd een belangrijk onderdeel in het verkeer. De naam ZOEVERS is bedacht door zijn vrouw. Het is een samenvoeging van ‘zo Evers’, zijn achternaam, en ‘zoeven’, hetgeen appelleert aan rijden op je gemak. Aanvankelijk richtte Stan zich op elektrische scooters en elektrische fietsen, maar de populariteit van elektrische fietsen steeg zodanig dat hij zich daar nu vooral op richt. Elektrische fietsen worden nu door iedereen gebruikt: van en naar school, van en naar werk, en om te recreëren. Intussen heeft Stan al twee mensen in dienst, en de noodzaak voor een 3e personeelslid wordt al gevoeld.  Een van de sterke punten van ZOEVERS is dat ze veel aandacht besteden aan service en aftersales. Er is een zeer goede monteur aanwezig, hetgeen onderscheidend is t.a.v. fietsenverkoop via internet.  Er bestaat bij ZOEVERS ook de mogelijkheid om fietsen te leasen.

Stan is van origine een echte Lentse jongen, en woont samen met zijn vrouw ook in Lent. Ze hebben twee kinderen van resp. 3 en 1 jaar oud.  Stan tennist nog met veel plezier, maar speelt geen competitie.

Stan sponsort LLTV als uiting van zijn maatschappelijke betrokkenheid. Hij sponsort wel meer zaken, die vooral met jeugd te maken hebben, zoals Oranjecomité en Sinterklaasintocht.

Naast het sponsorschap van LLTV wil Stan ook tijdens ’t LOT enkele prijzen weggeven voor  de loterij. Stan zou het leuk vinden als het partnerschap van LLTV en sponsoren wat meer benadrukt wordt door bijvoorbeeld een tennisavond voor de sponsoren. Het teamtoernooi wat op de zaterdag voor ’t LOT gespeeld wordt, zou ook een mogelijkheid zijn, maar dan meer reclame hiervoor maken en gericht uitnodigen.

Mocht je toe zijn aan een nieuwe fiets, of je partner verwennen met een elektrische fiets: stap eens binnen bij ZOEVERS, Griftdijk Zuid 137.  Kijk ook op de website: www.zoevers.nl  of bel voor een afspraak om eens een proefritje te maken: 024-820001

Ton Serrarens

< terug naar het overzicht