Jeugd / Tenniskids

Tennissen vinden wij bij de LLTV hartstikke leuk en we willen ook graag jullie als jeugd er bij hebben. Tennissen kan je al samen doen met één vriendje of vriendinnetje, maar ook met zijn vieren. Je kan altijd tennissen: zomer en winter; van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.  Je kan op deze manier lekker sporten wat ook nog goed is voor je conditie. Na het tennissen kan je in de kantine even uitpuffen en wat drinken.

Je kunt van onze trainer tennisles krijgen. Als je het leuk vindt om competitie te spelen, kan dat ook. Ben je 13 jaar of jonger dan kan je meedoen met de tenniskids. Hierbij wordt –afhankelijk van je niveau en leeftijd- met aparte tennisballen gespeeld ( oplopend van rood, oranje naar groen) en is het tennisveld ook wat kleiner gemaakt. Naast de training is er ook 1x per maand een competitie met kinderen uit andere steden en dorpen in de buurt. Deze competitie heet “Worldtour’ en is voor kinderen die met een rode of oranje bal tennis spelen. Als je al een groene bal kan spelen, mag je op woensdagmiddag meedoen aan de competitie.

Zit je in de leeftijdsgroep van 11 t/m 17 jaar, en speel je met de gele bal, zoals de volwassenen, dan zijn er aparte trainingen en ook competities. Deze competitie is altijd op een zondag, zowel in voor- als najaar. Hierbij wordt wel een indeling gemaakt van 11 t/m 14 en t/m 17 jaar.

Als de trainer je heel goed vindt tennissen, vraagt hij je of je extra wil trainen. Je komt dan bij een speciale selectietraining terecht. Deze selectie kan al plaats vinden vanaf groep ‘oranje’.
Kijk voor meer informatie over tenniskids ook eens op de website: www.tenniskids.nl Daar staat ook uitleg over de manier van trainingen, balsoorten, grootte van baan, etc.

Er is een aparte jeugdcommissie waarin een paar ouders zitten, die allerlei zaken organiseren voor de jeugd, zoals de jeugdcompetitie, jeugdtoernooien, etc. Als je wat ouder bent (je zit bijvoorbeeld al op de middelbare school), dan mag je –als je dat leuk vindt- ook meepraten of mee organiseren in de jeugdcommissie. Als ouders mee willen doen in deze commissie of eens een keer mee willen helpen tijdens een toernooi of competitiedag, dan graag zelfs. Jij of een ouder kan zich opgeven via het mailadres jeugd@lltv.nl

Meld je aan en vraag ook je vrienden en vriendinnen mee te gaan tennissen.
En bedenk: bij de LLTV is altijd wat te doen.

Meer informatie en aanmelden