Afhangregels en baanverlichting

Sinds het nieuwe park er is, werken we met een nieuw afhangsysteem. Een digitaal systeem waarbij banen automatisch ingepland worden. Leden kunnen banen afhangen met behulp van hun KNLTB-pas. Voor commissieleden is het ook mogelijk banen te reserveren en blokkeren voor toernooien, competitie, en dergelijke. Hieronder in het kort de afspraken die we gemaakt hebben met betrekking tot het gebruik van het afhangbord en de baanverlichting.

Afhangregels

Haal je KNLTB-pas door de kaartlezer. Je kunt pas afhangen als je met z’n tweeën bent! Maar dat is natuurlijk ook eerlijker, alléén kun je toch niet tennissen.

Kies voor ‘eerste vrije baan’ (als het druk is) of ‘alle vrije banen’ (als je op een bepaalde baan wilt spelen en selecteer die baan).
Je krijgt nu een baan toegewezen of de door jou gekozen baan verschijnt in
beeld met de bijbehorende speeltijden. Vergeet nu niet deze keuze te bevestigen (rode knop) want pas dan is de baan ook echt voor jullie gereserveerd.

Nadrukkelijk verzoek aan iedereen die gaat dubbelen. Het is verplicht om “bij te dubbelen” dat wil zeggen dat je nadat er door je medespelers al een baan is afgehangen je ook het pasje van speler 3 en/of 4 erbij moet “afhangen” dit doe je door in het scherm baanoverzicht de baan waar jullie op spelen aan te tikken. Kies vervolgens voor de knop bijdubbelen. Op dat moment kun je de pasjes door de scanner halen en worden de pasjes zichtbaar op het scherm. Druk nu op afhangen en jullie kunnen gaan dubbelen.

Baanverlichting

Bij gebruik van de baanverlichting s.v.p. eerst kijken welke banen al verlicht zijn, waar nog niet op getennist wordt. Stel: baan 1 is bezet, dan is het dus economischer baan 2 af te hangen en niet bijvoorbeeld baan 3 of 4 waar de lampen nog niet aan zijn. Als men de verlichte baan als laatste verlaat, moet men ook de verlichting van die baan uitdoen!

Leden die training volgen

Leden die ook training volgen willen vaak van tevoren even inspelen en hangen dan een baan af. Vriendelijk verzoek om na het inspelen de baan weer te déblokkeren. Dat kan heel eenvoudig, klik op banenoverzicht en dan op je gereserveerde baan. Als je dan de instructies op het scherm volgt kun je de reservering wissen. Overigens is het ook niet de bedoeling dat leden die aan het trainen zijn, vooraf reeds een baan afhangen voor na de training.

Wat te doen bij problemen?

Zijn er problemen, aan en/of opmerkingen over het systeem, stuur dan een mailtje naar afhangbord@lltv.nl. Je krijgt dan z.s.m. een reactie. Mocht je pas niet werken, neem dan ook contact op via dit mailadres. Tijdelijke problemen met de pas kun je altijd oplossen met de “introductiepasjes” die achter de bar liggen. Hiermee kun je b.v. ook in noodgevallen afhangen.

Toekomst

In de toekomst zullen er zeer waarschijnlijk een aantal extra “spelregels” afgesproken worden. Met name bij een toenemende ledengroei zullen er wat aanpassingen gedaan worden, b.v. een verschil in speeltijd tussen enkel- en dubbelspel. Deze afspraken zullen naast het bord gepubliceerd worden zodat
iedereen daarvan op de hoogte is.